Drone βίντεο: Ο οικισμός δίπλα στα ηφαιστειακά βράχια των Μεθάνων και τα ιαματικά λουτρά του Παυσανία

Drone βίντεο: Ο οικισμός δίπλα στα ηφαιστειακά βράχια των Μεθάνων και τα ιαματικά λουτρά του Παυσανία
Αγιος Νικόλαος, Μέθανα Caption/Youtube

Βίντεο drone από τον πλησιέστερο οικισμό στα ηφαιστειακά βράχια της χερσονήσου των Μεθάνων και τα ανθρακούχα ιαματικά λουτρά του Παυσανία.

Ο παραλιακός οικισμός του Αγίου Νικολάου απέχει 11 χιλιόμετρα από την λουτρόπολη των Μεθάνων, στα βόρεια της χερσονήσου και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο του οικισμού.

Πρόκειται για τον πλησιέστερο οικισμό στα ηφαιστειακά βράχια της χερσονήσου των Μεθάνων, από τη βορινή πλευρά της.

Στο μικρό λιμανάκι της περιοχής μπορεί κανείς να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά του με τα σκουρόχρωμα ηφαιστειακά βότσαλα ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκονται τα προσφάτως ανακαινισμένα ιαματικά λουτρά.

Τα ανθρακούχα λουτρά του Παυσανία, όπως ονομάζονται, αποτελούν από τις διασημότερες ιαματικές πηγές των Μεθάνων και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Με μια λιλιπούτεια προσεγμένη πισίνα και τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου, τα νερά τους ενδείκνυται για τη θεραπεία γυναικολογικών και δερματικών παθήσεων.

Πρόκειται μάλιστα για μια πηγή την οποία αναφέρει στα κείμενα του ο Παυσανίας, όπου το θειούχο νερό της θεωρείται πλούσια πηγή σε πυριτικό οξύ.

Απολαύστε το drone βίντεο της ομάδας του travel-inspiration.gr:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα