Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Λουτράκι: Ανακαλύψτε τις κρυμμένες γεύσεις της Κορινθίας

Διαβάζεται σε 4'
Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Λουτράκι

Ανακαλύψτε το γαστρονομικό πλούτο της Κορινθίας και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία στο πανέμορφο Λουτράκι από 31 Μαίου έως 2 Ιουνίου.

Το Λουτράκι, η πάλε ποτέ διάσημη λουτρόπολη της Ελλάδας, παραμένει αγαπημένος προορισμός για πολλούς, κυρίως για τους Αθηναίους που το έχουν δίπλα τους. Ιαματικά λουτρά, βόλτες στην παραλία, βουτιές στη θάλασσα, φαγητό στις διάσημες ταβέρνες, μα και εκδρομές στη γύρω περιοχή, είναι μόνο λίγα από αυτά που προσφέρει ο προορισμός. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δε, το Λουτράκι θα φιλοξενήσει για 3η χρονιά μια μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας.

Το Taste of Loutraki- The Corinthian Food Festival, είναι ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου. Τοπικά προϊόντα, συνταγές, παράδοση και μουσική θα κλέψουν την παράσταση. Έτσι, στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, γνωστοί σεφ και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, σας προσκαλούν να γνωρίσετε, να γευτείτε και να απολαύσετε τα προϊόντα της Κορινθιακής γης.

Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή στην Πλατεία Κρήνης

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαίου και το Σάββατο 1 Ιουνίου στην πλατεία Κρήνης, στις 19:00 το απόγευμα, η παραλία Λουτρακίου θα πλημμυρίσει από αρώματα, γεύσεις και μουσική, καθώς θα ξεκινά η Ανοιχτή Εκδήλωση Γαστρονομίας, μια μοναδική γιορτή που θα παρουσιαστούν τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα από παραγωγούς και τυποποιητές της περιοχής. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από καταξιωμένους σεφ. Μέλη του Συλλόγου Επισιτιστών θα παρουσιάσουν τη μαγειρική τους τέχνη, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τους Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Live Cooking από τον Κωνσταντίνο Βασάλο και άλλους chef, cocktails από γνωστούς bartenders και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων.

Από το πρωί του Σαββάτου, δύο εκδηλώσεις εκτός της πόλης θα χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες, όμως θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε πρόσκληση. Η περιπέτειά ξεκινάει στο γραφικό χωριό Καλέντζι της Κορινθίας, εκεί όπου η βραβευμένη παραγωγός Μαριάννα Δεβετζόγλου θα σας καλωσορίζει στο OLEOSOPHIA Olive Garden και θα σας ξεναγήσει στον μαγευτικό κόσμο του ελαιολάδου. Μέσα από την ξενάγηση στον ελαιώνα, μαθαίνουμε για την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του πολύτιμου αυτού υγρού χρυσού αλλά και τη σημαντικότητα του ελαιολάδου για το ευ ζην μας και τη συμβολή του στη διατροφική μας κουλτούρα.

Μετά την απόλαυση του ελαιολάδου, η περιήγησή συνεχίζεται στο Οινοποιείο SEMELI ESTATE, ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα οινοποιεία της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο οινοποιείο, θα ξεναγηθείτε σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη. Θα ακολουθήσει μια εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας.

Κυριακάτικο Κορινθιακό brunch

Μια υπέροχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Poseidon Loutraki Hotel, για την οποία πρέπει επίσης να δηλώσετε συμμετοχή. Από τις 11:30 έως τις 13:30, θα απολαύσετε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία Κορινθιακού brunch, επιμελημένη από τον σεφ του Resort. Η γευσιγνωσία θα περιλαμβάνει γεύσεις από την περιοχή και παρουσίαση και γευσιγνωσία του περίφημου Κορινθιακού μελιού, γνωστού για την υψηλή του ποιότητα και γεύση. Θα γίνει ακόμη παρουσίαση και γευσιγνωσία της Κορινθιακής σταφίδας, μιας παραδοσιακής λιχουδιάς με πλούσια ιστορία.

Το μεσημέρι της Κυριακής θα μπορέσετε να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία με τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου. Το Wine Event που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθεί στο λιμανάκι της διώρυγας ή επάνω στο καράβι, προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσετε εξαιρετικά κρασιά με θέα το εντυπωσιακό τοπίο.

Info: tasteofloutraki.gr/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα