Η Αθήνα αποκαλύπτεται στην Άπω Ανατολή

Η Αθήνα αποκαλύπτεται στην Άπω Ανατολή

Με το πρώτο δρομολόγιο της Scoot από την Σιγκαπούρη στην Αθήνα, με το «βαπτισμένο» αεροσκάφος σε Mous-Scoot-Ka, για να θυμίζει τον μουσακά, ήρθαν 28 δημοσιογράφοι από 6 χώρες

Του Δημήτρη Μπαλή

Η Αθήνα και εν γένει η Ελλάδα, αποκαλύπτεται εκ νέου στο Κοινό της Άπω Ανατολής. Η Scoot, η χαμηλού κόστους – low cost (αλλά υψηλών υπηρεσιών) αεροπορική εταιρεία από τη Σιγκαπούρη, θυγατρική της Singapore Airlines, έκανε σήμερα την παρθενική της πτήση προς την Αθήνα.

Με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, μετέφερε 392 επιβάτες (γεμάτη πτήση), μεταξύ των οποίων και 28 δημοσιογράφους από 6 χώρες: Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ταϊβάν. Ολοι τους προσκεκλημένοι από την Scoot, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της 4ήμερης παραμονής τους στη χώρα μας, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση από την ελληνική φιλοξενία και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Θα ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο γιορτάζει 9 χρόνια λειτουργίας, θα πάνε στους αμπελώνες στα Μεσόγεια και σε οινοποιείο της περιοχής για να μυηθούν στα μυστικά του οίνου, θα γνωρίσουν το Σούνιο και τον ναό του Ποσειδώνα, ενώ η παραμονή τους θα ολοκληρωθεί με μια κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

 

Η Scoot θα συνδέει τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα, 4 φορές την εβδομάδα: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, με ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, στο οποίο είχα τη δυνατότητα να μπω. Το σημαντικό είναι ότι η σύνδεση Σιγκαπούρης – Αθήνας δεν θα είναι εποχική, αλλά θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που θα συνδράμει στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

Η διάρκεια της πτήσης είναι 11,5 ώρες και μάλιστα η Αθήνα είναι ο πρώτος, μακρινός προορισμός της Scoot και βέβαια ο πρώτος στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής πτήσης, οι επιβάτες της Scoot έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, βλέποντας το πλήρωμα να είναι ντυμένο με αρχαιοελληνικές φορεσιές.

Ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καλωσόρισε την πρώτη πτήση λέγοντας: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την πρώτη πτήση της Scoot που συνδέει τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα. Είναι από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο δίκτυο του αεροδρομίου μας για το 2017 και καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Η Sccot συνεχίσει τη μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία της οικογένειας της Singapore Airlines στην Αθήνα. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικά σημαντικό δρομολόγιο που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει δύο υπέροχους προορισμούς.»

 

Από την πλευρά του ο Lee Lik Hsin, CEO της Scoot, που ταξίδεψε μαζί με τους επιβάτες, αναφέρθηκε στο σημαντικό δρομολόγιο της εταιρείας, που ενδυναμώνει το δίκτυο προορισμών της, ενώ για τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους τόνισε ότι θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και θα πάρουν μια δυνατή γεύση από… μουσακά, που προετοιμάστηκε ειδικά γι αυτούς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Η Sccot αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική και η μόνη εταιρεία low cost η οποία προσφέρει απευθείας πτήση μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ελλάδας με την απευθείας σύνδεση Σιγκαπούρης και Αθήνας. Η Scoot πάντα ήταν game changer και αυτή η απευθείας σύνδεση προσφέρει τώρα νέες ταξιδιωτικές επιλογές, όχι μόνο για το κοινό της Ασίας / Ειρηνικός, αλλά επίσης και για το επιβατικό κοινό της Ευρώπης.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα