Ιδανικός προορισμός για τους Ρώσους κοσμοναύτες η Χερσόνησος στην Κρήτη

Ιδανικός προορισμός για τους Ρώσους κοσμοναύτες η Χερσόνησος στην Κρήτη

Για 3η φορά κοσμοναύτες επισκέπτονται την περιοχή για χαλάρωση, πριν από ένα ακόμα ταξίδι σε άλλους πλανήτες

Του Δημήτρη Μπαλή

Η Κρήτη διαθέτει ιδανικό κλίμα και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, καθώς Ρώσοι κοσμοναύτες, ο ένας μετά τον άλλο, επισκέπτονται το νησί για να ξεκουραστούν και να κάνουν τη λεγόμενη αποθεραπεία μέχρι την επόμενη αποστολή.

Προ ημερών, ο κοσμοναύτης Σεργκέι Νικολάγιεβιτς Ριαζάνσκι επέλεξε τη Χερσόνησο για τις οικογενειακές διακοπές του,  απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ταυτόχρονα, τήρησε το πρόγραμμα προετοιμασίας του πριν το ταξίδι στο διάστημα που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που κοσμοναύτες επισκέπτονται τη Χερσόνησο, με τον δήμο, έπειτα από τις αξιολογήσεις των κοσμοναυτών, να έχει κατοχυρωθεί στον παγκόσμιο χάρτη ως ιδανικός προορισμός αποκατάστασης κοσμοναυτών.

Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες, η ασφάλεια, οι υποδομές που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή ποιότητα και επάρκεια, η τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της Κρήτης, οι δραστηριότητες που προσφέρονται αλλά και η εγκαρδιότητα και απλότητα της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση του κοσμοναύτη.

 

Μάλιστα, ο κάθε κοσμοναύτης στο πρόγραμμα αποκατάστασης – αποθεραπείας του, συνοδεύεται από την οικογένειά του, από ιατρούς και από τον προσωπικό του γυμναστή.

Ο δήμος Χερσονήσου, ως Οργανισμός δεν παρακολουθεί απλά το ταξίδι του κάθε κοσμοναύτη στον τόπο, αλλά σεβόμενος τις ανάγκες του κάθε κοσμοναύτη και λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά ενδιαφέροντά του, προτείνει και οργανώνει επισκέψεις και δραστηριότητες που συμβάλλουν στη γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό και την κοινωνία.

Ο δήμος δημιούργησε ένα νέο βίντεο με στιγμές από την τελευταία επίσκεψη των κοσμοναυτών Όλεγκ Σκρίποτσκα και Αλεξέι Οβτσίνιν με όλες τις δραστηριότητες που οργάνωσε γι αυτούς ο δήμος Χερσονήσου, οι επιχειρήσεις και η τοπική κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα