Κως: 3 πολύ καλοί λόγοι για να την επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι

Διαβάζεται σε 7'
Κως: 3 πολύ καλοί λόγοι για να την επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι

Από τις χρυσαφένιες ακτές της μέχρι το Ammos Luxury Resort, σου παρουσιάζουμε τους βασικότερους λόγους για να ταξιδέψεις στον πιο must προορισμό του φετινού καλοκαιριού.

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ιδανικότερα νησιά για διακοπές στην Ελλάδα –και όχι άδικα. Ο λόγος για το νησί του Ιπποκράτη, την Κω. Το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων αποτελεί έναν διαχρονικό προορισμό μοναδικής ομορφιάς, που προσελκύει κάθε χρόνο ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει τα πάντα με έναν τρόπο μοναδικό και αποτελεί ένα από εκείνα τα μέρη που πρέπει να δεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. 

Οι λόγοι για να την επισκεφθείς είναι σίγουρα πολλοί. Εμείς συγκεντρώσαμε τους τρεις βασικότερους και σου δίνουμε μια γεύση από την μοναδική εμπειρία που μπορείς να ζήσεις εκεί.

1. Οι απέραντες αμμουδιές

Εξωτικές παραλίες, μικροί κολπίσκοι με βότσαλα, βραχώδεις όρμοι και θερμές ιαματικές πηγές. Η Κως διαθέτει μια ακτογραμμή μήκους 112 χιλιομέτρων, στην οποία θα συναντήσεις μια πληθώρα μοναδικών παραλιών κάθε λογής, με πολλές από αυτές να είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. 

Ξεκινώντας από την πόλη, σε πολύ κοντινή απόσταση θα συναντήσεις την παραλία Λάμπη, η οποία αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για βουτιές και θαλάσσια σπορ, καθώς και τα Θερμά, όπου σε μια μικρή λιμνούλα με πέτρες μέσα στη θάλασσα μπορείς να απολαύσεις φυσικό σπα από τα υπόγεια θερμά νερά που έχουν ιαματικές ιδιότητες. Αν πάλι θες να ανακαλύψεις την πιο κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Ψαλίδι και τον Άγιο Φωκά, ενώ στη βόρεια πλευρά του νησιού ξεχωρίζουν οι οργανωμένες παραλίες στο Μαρμάρι και το Μαστιχάρι. Τέλος, επιβάλλεται μια επίσκεψη την τεράστια και άγριας ομορφιάς παραλία Cavo Paradiso, στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, η αμμουδιά της θα σε αποζημιώσει.

2. Τα μοναδικά μνημεία

UNSPLASH

Η Κως συχνά περιγράφεται ως ένα υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο, αφού διαθέτει δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία. Η πόλη του νησιού είναι φημισμένη για την ιδιότυπη αρχιτεκτονική που άφησαν πίσω τους οι Ιταλοί και αποτελεί την ιδανική αφετηρία για ένα ταξίδι στον χρόνο. 

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Φοινίκων, τον εμβληματικό δρόμο της πόλης, θα καταλήξεις στο κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών, ενώ σε μικρή απόσταση θα βρεις και την Πλατεία Ελευθερίας, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από μοναδικά κτίρια, όπως η Δημοτική Αγορά και το τζαμί Defterdar. Φυσικά, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τον περίφημο πλάτανο του Ιπποκράτη που λέγεται ότι φυτεύτηκε από τον ίδιο πριν από περίπου 2.400 χρόνια και κάτω από τη σκιά του δίδασκε την επιστήμη της Ιατρικής στους μαθητές του. Μust είναι και μια επίσκεψη στο Ασκληπιείο, το πιο φημισμένο μνημείο του νησιού, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό και θεωρούνταν το απόλυτο θεραπευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Τέλος, αν είσαι λάτρης της αρχιτεκτονικής, δεν πρέπει να παραλείψεις το Ρωμαϊκό Ωδείο και την Casa Romana, μια βίλα τύπου Πομπηίας που χρονολογείται στα τέλη του 2ου αιώνα.

3. Το Ammos Luxury Resort

Αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η διαμονή στις καλοκαιρινές διακοπές οφείλει να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Πέρα από τις μαγευτικές παραλίες και τα ιστορικά μνημεία, η Κως είναι ένα νησί που μπορεί να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και πολυτέλειας, καθώς φιλοξενεί ένα από τα εντυπωσιακότερα resorts της Ελλάδας: Το Ammos Luxury Resort

Σε απόσταση μόλις 25 λεπτών από την πόλη με αυτοκίνητο και 7 χλμ. από το αεροδρόμιο, το Ammos Luxury Resort βρίσκεται κοντά στο γραφικό χωριό Μαστιχάρι, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και αποτελεί την ιδανική επιλογή για διαμονή και έναν από τους βασικότερους λόγους για να επισκεφθείς το νησί. 

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Ξεκινώντας από τα δωμάτια, αυτά χαρακτηρίζονται από μια minimal αισθητική, ενώ οι κρυφοί φωτισμοί και οι πολυτελείς λεπτομέρειες τα καθιστούν το ιδανικό καταφύγιο χαλάρωσης και ευεξίας. Το resort προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές διαμονής για μικρές ή μεγάλες παρέες και οικογένειες με θέα στο καταπράσινο τοπίο και τα σμαραγδένια νερά του Αιγαίου. 

Κεντρική θέση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου κατέχει η εντυπωσιακή πισίνα, όπου μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο παρέα με ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή να χαλαρώσεις στο jacuzzi. Αν πάλι είσαι της θάλασσας, δίπλα στο ξενοδοχείο βρίσκεται η παραλία Άμμος, μια από τις δημοφιλέστερες του νησιού, στην οποία θα βρεις ξαπλώστρες. 

Πέρα όμως από τα εντυπωσιακά δωμάτια και τη λαμπερή πισίνα, το ξενοδοχείο προσφέρει και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδο τένις, πινγκ πονγκ, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο κλειστό γυμναστήριο. Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα mini club για παιδιά, ενώ διοργανώνει και ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση.

Και επειδή διακοπές χωρίς καλό φαγητό δεν γίνονται, το Ammos Luxury Resort σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Το κύριο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα σε εντυπωσιάσει με το μοναδικό design του, καθώς «αιωρείται» πάνω από την πισίνα κι έτσι μπορείς να απολαύσεις την πανοραμική θέα προς τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Παράλληλα, η πλούσια βλάστηση που το περιβάλλει δημιουργεί μια γαλήνια ατμόσφαιρα, ιδανική για μια βουτιά στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας. 

Το πρωί, η μέρα ξεκινάει με έναν πλούσιο μπουφέ με φρέσκα φρούτα, γευστικές πίτες, κέικ και παραδοσιακές λιχουδιές από τοπικά προϊόντα. Φυσικά, το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, τόσο στο κύριο εστιατόριο, όσο και στο εστιατόριο της παραλίας, το Meltemi, που βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα, δίπλα σε ένα deck όπου θα βρεις ξαπλώστρες πουφ και ομπρέλες. Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι a la carte και προσφέρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά, αλλά και live bbq με μια μοναδική θέα στη θάλασσα.

Όπως καταλαβαίνεις, το Ammos Luxury Resort δεν είναι ένα απλό ξενοδοχείο, αλλά η ιδανική βάση για να εξερευνήσεις της ομορφιές της Κω και να βιώσεις την απόλυτη εμπειρία διακοπών. Κάνε τώρα την κράτησή σου και ετοίμασε βαλίτσες για μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης που θα σου μείνει αξέχαστη.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείς να επισκεφθείς το www.ammosresort.com/el/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα