Μη χάνεις λεπτό! Ώρα να ‘κλείσεις’ τις διακοπές σου

Μη χάνεις λεπτό! Ώρα να ‘κλείσεις’ τις διακοπές σου

Κλείσε δωμάτιο για τις διακοπές σου από 30€ σε κάποιο ελληνικό νησί ή εξέτασε το ενδεχόμενο να εκδράμεις αυτό το καλοκαίρι στο εξωτερικό

Μπορεί να πλησιάζουμε στα μέσα του Ιουλίου και ως εκ τούτου στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό να μην έχεις ακόμη αποφασίσει, προλάβει να ασχοληθείς με τον προορισμό των διακοπών σου. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, με λίγη βοήθεια από την trivago, για να σου δώσουμε ιδέες και λίγο “κουράγιο” αφού τα δωμάτια και οι τιμές τους δεν είναι τόσο απαγορευτικά όσο ίσως να υποθέτεις.

Αναζητήσαμε δωμάτια σε μαγευτικά κυκλαδονήσια, γραφικά ελληνικά νησιά του Ιονίου ή και άλλους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, ρίξαμε μια ματιά και σε μοναδικούς προορισμούς στο εξωτερικό και ιδού όλα όσα έχουμε να σου προτείνουμε. Σημειώστε πως οι τιμές αφορούν οποιαδήποτε ημερομηνία από τούδε και στο εξής και καλό είναι να ελέγξετε διαθεσιμότητα για την περίοδο της δικής σας άδειας.

1. Σαμοθράκη – Δίκλινο δωμάτιο από 30€

 

Άγρια παρθένα φύση με απότομα βουνά, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, δάση με πλατάνια, πεύκα, καστανιές, κέδρους και άλλα δέντρα, πηγές, καταρράκτες, μικρές λίμνες κατά μήκος των ρεμάτων στις πλαγιές του βουνού – οι ντόπιοι τις ονομάζουν «βάθρες» – και παραλίες σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

2. Ζάκυνθος – Δίκλινο δωμάτιο από 35€

 

Το Φιόρο του Λεβάντε (ανθός της Ανατολής) δεν θέλει πολλές συστάσεις. Οι υπέροχες παραλίες του Ιονίου και το μελωδικό ταμπεραμέντο αρκούν, για να μην καταλήξουν οι διακοπές σου, ναυάγιο!

3. Χανιά – Δίκλινο από 42€

 

Η κρητική πόλη έχει τον απαραίτητο κοσμοπολίτικο αέρα ενός ελληνικού νησιού, αλλά και την ιδιαιτερότητα που κάνει τη μεγαλόνησο ξακουστή στα πέρατα της οικουμλενης.

4. Ύδρα – Δίκλινο από 55€

 

Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ξένους τουρίστες αλλά και Αθηναίους, δεδομένης της σχετικά μικρής της απόστασης από την πρωτεύουσα. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της. Κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821 η Ύδρα μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά έπαιξαν σημαντικό ρόλο, λόγω της μεγάλης ναυτικής δύναμης που διέθεταν. Στην Επανάσταση του 1821 η Ύδρα διέθετε 186 πλοία.

5. Σκόπελος – Δίκλινο από 40€

 

Οι βόρειες Σποράδες κερδίζουν χρόνο με το χρόνο περισσότερους “φανατικούς” επισκέπτες. Γραφικά νησιά, όμορφες παραλίες και πολύ πράσινο είναι τα βασικά στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, η Σκόπελος, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

6. Τήνος – Δίκλινο από 45€

 

Το νησί της Τήνου με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το κυκλαδίτικο στιλ, κερδίζει χρόνο  με το χρόνο τη θέση του στον τουριστικό χάρτη, έξω από τα μονοπάτια του θρησκευτικού τουρισμού που το σημάδεψαν για δεκαετίες.

7. Νάξος – Δίκλινο από 50€

 

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, κέρδισε την αίγλη και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της από την αρχαία κιόλας εποχή. Ο Ηρόδοτος αναφέρι πως ξεπερνούσε σε πλούτο όλα τα νησιά (ευδαιμονίη των νήσων προέφερε) και πολλά προϊόντα της ήταν γνωστά στην αρχαιότητα, όπως το μάρμαρο της Νάξου, η σμύριδα (ναξία λίθος), το κρασί, (υπήρχε μάλιστα και ποικιλία σταφυλιού “ναξία καλουμένη”) τα αμύγδαλα, τα αιγοπρόβατα και ο κύπερος, ένα αρωματικό φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες.

8. Ναύπλιο – Δίκλινο από 41€

 

Η παλιά πρωτεύουσα της χώρας έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές, πέραν των ατελείωτων σκαλοπατιών, που μπορείς να ανακαλύψεις. Η θέση της άλλωστε την κάνει ιδανικό προορισμό – ορμητήριο για εξορμήσεις σε γύρω φυσικούς παραδείσους της Πελοποννήσου.

9. Κωνσταντινούπολη – Δίκλινο από 48€

 

Η πόλη σύνορο ανατολής και δύσης, ένας τόπος που κρύβει χιλιάδες ιστορίες περιμένει να τον ανακαλύψεις, να τον αφουγκραστείς και να γευτείς τις μοναδικές του γαστρονομικές δημιουργίες. 

10. Ρ ώμη – Δίκλινο από 30€

 

Αν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη εσύ γιατί δεν έχεις βρεθεί ακόμη στην ιταλική πρωτεύουσα;

11. Λισαβόνα – Δίκλινο από 58€

 

Η πορτογαλική πόλη έχει χαρακτηριστεί και ως πόλη του Οδυσσέα και των μεγάλων θαλασσοπόρων. Το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους και των μεταξύ αυτών κοιλάδων κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού Τάγου και 17 χλμ. ανατολικά προ των εκβολών του στον Ατλαντικό, πράγμα που την καθιστά μεγαλοπρεπή από τη θάλασσα.

12. Μάλτα – Δίκλινο από 55€

 

Η νησιωτική δημοκρατία αποτελεί ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα