Μήπως είναι τελικά καλύτερα να ταξιδεύετε οδικώς παρά με αεροπλάνο;

Μήπως είναι τελικά καλύτερα να ταξιδεύετε οδικώς παρά με αεροπλάνο;

Ίσως τελικά το αεροπλάνο δεν είναι η πιο γρήγορη επιλογή

Το αεροπλάνο είναι κατά κοινή ομολογία ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσεις κάπου. Τι γίνεται, όμως, με τις κοντινές αποστάσεις;

Η ώρα που χρειάζεται για να περάσεις απ’ τον έλεγχο των αποσκευών, των διαβατηρίων, μέχρι να παραλάβεις τις βαλίτσες και ούτω καθεξής, καταλήγει να είναι πολύ περισσότερος απ’ τον χρόνο που θα χρειαζόταν κανείς για να φτάσει στον προορισμό του.. οδικώς.

Αλλά τι γίνεται με το κόστος;

Το TravelMath, μια μηχανή αναζήτησης που απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια, μόλις εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να πάρουν ακριβώς αυτή την απόφαση: αν είναι καλύτερο να πάνε στον προορισμό τους με αεροπλάνο ή αυτοκίνητο. 

Η ιστοσελίδα παρείχε μέχρι τώρα πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς χρονικές διαφορές μεταξύ αεροπορικών ταξιδιών (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου για check-in και έλεγχο) και τα οδικά, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει μια σύγκριση side-by-side με τα υπέρ και τα κατά των επιλογών – κάποια απ’ τα οποία συχνά δεν υπολόγιζαν όσοι ταξιδεύουν.

Παρόλο που η οδήγηση είναι σχετικά φθηνότερη, μπορεί να προϋποθέτει περισσότερες ώρες, δηλαδή ακόμα και να φύγεις νωρίτερα απ’ τη δουλειά για να ξεκινήσεις πιο νωρίς.

Το TravelMath συνυπολογίζει το κόστος του να φύγεις νωρίτερα απ’ το χώρο εργασίας και το προσθέτει στα υπέρ  και τα κατά που θα οδηγήσουν στη τελική απόφαση.

Για εκείνους που έχουν οικολογική συνείδηση, η μηχανή αναζήτησης θα υπολογίσει ποια μορφή μετακίνησης θα αφήσει  μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον.

Το ένα πράγμα που δεν θα υπολογίσει είναι ο χρόνος που δαπανάται στη κίνηση, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τη τελική απόφαση.

Στο τέλος των υπολογισμών, το TravelMath βγάζει ένα σκορ για κάθε επιλογή. Εκείνη με το μικρότερο είναι εκείνη που «νικάει». Σε περίπτωση τώρα που οι βαθμολογίες είναι κοντά, ο χρήστης καλείται να επιλέξει με προσωπικά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι χρειάζεται για να πετύχει μια startup σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή της Apple
Ο ασυνήθιστος λόγος που το Facebook σταμάτησε όλες τις διαφημίσεις του σε αυτή τη χώρα
Το Snapchat ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα