Οι 3 μυστικές παραλίες της ιστορικής Μάνης

Διαβάζεται σε 2'
Μία από τις κρυφές παραλίες της Μάνης
Μία από τις κρυφές παραλίες της Μάνης Caption/Youtube

Εντυπωσιακά πλάνα από τις κρυφές και άγριες παραλίες της Μάνης με τα κρυστάλλινα νερά.

Τρεις κρυμμένες τοποθεσίες ιδανικές για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του στην ιστορική Μάνη αποκαλύπτει το νέο βίντεο drone της ομάδας Up Stories.

Η Πέτρινη Πισίνα

Σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη, βρίσκεται ένα από τα “διαμαντάκια” της περιοχής, η “Πέτρινη Πισίνα”. Πρόκειται για μία φυσική πισίνα, που ανακυκλώνει τα νερά της από τα κύματα της θάλασσας.

Το μέγεθός της επιτρέπει να βρίσκονται εντός της μόλις δύο ή τρία άτομα ενώ στα βράχια που την περιβάλλουν και μέσα στις φυσικές αλυκές που δημιουργούνται, μπορεί να μαζέψει κανείς γνήσιο θαλασσινό μανιάτικο αλάτι, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θαλασσινό ιώδιο καθώς και της καθαρότητάς του.

Καταφύγι

Δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος στο Δήμο Δυτικής Μάνης και πολύ κοντά στην “Πέτρινη Πισίνα” βρίσκεται απομονωμένη μία από τις πιο άγριες παραλίες της περιοχής, το “Καταφύγι”.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μαρμάρινες εξέδρες που βρίσκονται στο σημείο ενώ για όσους αγαπούν την περιπέτεια, υπάρχει ένας βράχος ύψους 12 μέτρων, απ’ όπου μπορεί κανείς να βουτήξει στα καταγάλανα νερά.

Στην παραλία βρίσκεται και το ομώνυμο σπήλαιο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Στο παρελθόν περνούσε ένας υπόγειος ποταμός δημιουργώντας πολλά κανάλια ανάμεσα στα μάρμαρα.

Φονέας

Στη Δυτική Μάνη, μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από την Καρδαμύλη βρίσκεται η ονειρική ακρογιαλιά του “Φονέα”, με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της και τον μεγάλο βράχο να δεσπόζει στη μέση του κόλπου.

Η παραλία είναι η κατάληξη του ομώνυμου φαραγγιού, που ξεκινά από το μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει έπειτα από 8 περίπου χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν το φαράγγι ως “Νούπαντη”, γιατί εκεί γίνονταν στο παρελθόν τα κανονίσματα των συνοικεσίων.

Δείτε το βίντεο drone από το κανάλι του Up Stories:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα