Οι έξι ομορφότερες γειτονιές του Λονδίνου από το West End στο East End

Διαβάζεται σε 6'
Οι έξι ομορφότερες γειτονιές του Λονδίνου από το West End στο East End
Istock

Σε αυτές οι περιοχές στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρείτε ότι ζητάτε για να γνωρίσετε την πόλη και τη μαγεία της.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του Λονδίνου ίσως γνωρίζουν την Oxford Street, το Soho, τη South Bank και την City, όμως, όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη πόλη, υπάρχει πολύ περισσότερη μαγεία πέρα από αυτά τα σημεία. Αν αναρωτιέστε πού να περάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας, σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό για τις κορυφαίες γειτονιές αυτού του εκπληκτικού προορισμού, όπως τις χαρτογράφησε ο ταξιδιωτικός οδηγός του Lonely Planet.

Είτε ψάχνετε για την καλύτερη περιοχή για να γνωρίσετε πολιτισμό της θρυλικής πόλης είτε για το πού να μείνετε ή για το πού να περάσετε μια υπέροχη ημέρα με την οικογένεια σας, ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τις πιο εμβληματικές γειτονιές του Λονδίνου.

West End, Soho & Covent Garden

Istock

Ιδανική για: Διασκέδαση και αγορές επώνυμων προϊόντων

Το West End είναι μία μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει πολλές γειτονιές όπως το Soho, το Covent Garden, την Chinatown, την “Theatreland”, το Bloomsbury και το Westminster. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο εμβληματικά σημεία του Λονδίνου, όπως η Trafalgar Square, το Piccadilly Circus, το Buckingham Palace, το Westminster Abbey και το Βρετανικό Μουσείο. Αν το επιτρέπει το budget σας, κλείστε εδώ τη διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο, καθώς θα βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση από όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά ακριβά για την πολυτέλεια αυτή, και με τους πολυάριθμους επισκέπτες στην περιοχή, δεν θα βρείτε ακριβώς ησυχία.

Το West End είναι επίσης κέντρο διασκέδασης, γεμάτο θέατρα, νυχτερινά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, ιδανικά για τη βραδινή σας έξοδο. Οι λάτρεις των αγορών μπορούν να κατευθυνθούν στην Oxford και τη Regent Street για γνωστά εμπορικά σήματα, στην Bond Street για πολυτελή καταστήματα, στο Covent Garden για παζάρια και boutiques, και στο Soho για ξεχωριστά μικρά καταστήματα.

South Bank

Istock

Ιδανική για: Οικογένειες

Η South Bank, η περιοχή κατά μήκος του ποταμού ανάμεσα στη Westminster Bridge και την Tower Bridge, αποτελεί πολιτιστικό κέντρο και έναν απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης, του θεάτρου και της αρχιτεκτονικής. Η περιοχή φιλοξενεί το Shakespeare’s Globe, το Southbank Centre και τη γκαλερί Tate Modern. Αν ψάχνετε ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, επισκεφθείτε το London Dungeon, το Sea Life London Aquarium και το London Eye, που βρίσκονται κοντά στη Westminster Bridge.

Στην περιοχή θα βρείτε πολυάριθμα μπαρ και εστιατόρια, αλλά αν επιθυμείτε κάτι πιο ξεχωριστό, κατευθυνθείτε στην αγορά Borough Market ή τη λιγότερο τουριστική Maltby Street Market για φρέσκα προϊόντα και ενδιαφέρουσες γεύσεις. Αν και κάποτε ήταν φθηνότερη επιλογή διαμονής από το κέντρο, οι τιμές στη South Bank έχουν πλέον αυξηθεί. Ωστόσο, αν είστε λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, αυτή η περιοχή είναι για εσάς. Και αν το περπάτημα σας αρέσει, μια σύντομη βόλτα πάνω από τις όμορφες γέφυρες θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην καρδιά της πόλης.

City of London

Istock

Ιδανική για: Ιστορία και ξεκούραστες βόλτες

Παρά το μικρό της μέγεθος, η City of London, γνωστή και ως Square Mile, συγκεντρώνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Λονδίνου. Εδώ βρίσκονται ο Πύργος του Λονδίνου και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, όπου μπορείτε να περάσετε ώρες εξερευνώντας την πλούσια, αν και συχνά φρικτή, ιστορία της πόλης. Αν θέλετε εντυπωσιακή θέα του Λονδίνου χωρίς κόστος, κλείστε εισιτήρια για το Sky Garden, έναν εσωτερικό κήπο στον 43ο όροφο του κτηρίου Walkie Talkie. Το 2026, το Μουσείο του Λονδίνου θα ανοίξει εκ νέου ως το London Museum, με νέα καινοτόμα εκθέματα.

West London & Notting Hill

Istock

Ιδανική για: Αγορές σε καταστήματα με αντίκες και απίθανα τοπία

Αυτή η περιοχή του δυτικού Λονδίνου φιλοξενεί το εμβληματικό Portobello Road Market, που είναι γεμάτο με μόδα, αντίκες, κοσμήματα και street food. Εκεί βρίσκεται και το Design Museum, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του μοντέρνου design σε εντυπωσιακές γκαλερί. Η διαμονή στην περιοχή είναι ελαφρώς φθηνότερη σε σύγκριση με το κέντρο, ενώ η πρόσβαση στο κέντρο του Λονδίνου είναι μόλις 5 λεπτά με το μετρό. Τα αρχοντικά, οι επιβλητικές εκκλησίες και τα γραφικά κανάλια καθιστούν την περιοχή ιδανική για έναν όμορφο περίπατο.

Kensington & Hyde Park

Istock

Ιδανική για: Μουσεία και διάσημα πάρκα

Η κομψή γειτονιά του Kensington διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία του Λονδίνου, όπως το V&A, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Επιστημών. Εδώ θα βρείτε ακόμη εξαιρετικά εστιατόρια, καταστήματα και πάρκα, καθώς και κτήρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε το Hyde Park και τους υπέροχους Κήπους του Kensington, που είναι γεμάτοι με πράσινα δρομάκια, λίμνες και πανέμορφα τοπία.

East End

Istock

Ιδανική για: Vintage αγορές και ζωντανή ατμόσφαιρα

Η γειτονιά του East End περιλαμβάνει περιοχές όπως το Dalston, το Hackney, το Whitechapel και το Bow, και φημίζεται για τις αγορές αντικειμένων vintage, τους καλλιτεχνικούς χώρους και τη ζωντανή της ατμόσφαιρα. Επισκεφθείτε την Κυριακή την Columbia Road Flower Market, για να απολαύσετε τη μαγεία μια απέραντης αγοράς λουλουδιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα