Οι καλύτεροι μήνες για να ταξιδέψετε φθηνά σε top προορισμούς

Οι καλύτεροι μήνες για να ταξιδέψετε φθηνά σε top προορισμούς

Μπορεί να εξασφαλίσετε έως και 50% φθηνότερες διακοπές, αν επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό προορισμού και εποχής

Όλοι έχουμε ακούσει τους γνωστούς «μύθους» γύρω από τα ταξίδια… Η Τρίτη είναι καλύτερη μέρα για να κλείνει κανείς τα αεροπορικά εισιτήρια, η Τετάρτη η ιδανικότερη μέρα για αεροπορικές πτήσεις. Σύμφωνα με το booking.com πάντως, ο Ιανουάριος είναι γενικά ο φθηνότερος μήνας για να ταξιδέψετε. Αν ψάχνετε για οικονομικές διακοπές μπορείτε να «σώσετε» εκατοντάδες ευρώ επιλέγοντας τον προορισμό σε συνάρτηση με τον μήνα του χρόνου που «συμφέρει» να τον επισκεφθείτε.

Τι κάνει τις τιμές για τον ίδιο προορισμό να διαφέρουν τόσο πολύ αναλόγως με την εποχή; Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας λόγος είναι το πότε συμπίπτουν οι εθνικές γιορτές. Άλλη μια αιτία είναι τα διάφορα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ή περίοδοι όπου υπάρχει κινητικότητα σχετικά με εταιρικά συνέδρια. Τέλος, τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το κλίμα κάθε χώρας.

Παρακάτω δείτε διάσημους τουριστικούς προορισμούς και ποιος είναι ο «φθηνότερος μήνας» για να τους επισκεφθείτε.

LOS ANGELES: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

Μπορείτε να πληρώσετε κατά 33% λιγότερο στα ξενοδοχεία της πόλης των Αγγέλων αν την επισκεφθείτε τον Ιανουάριο καθώς η διαμονή για ένα βράδυ στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων πέφτει στα 212 δολάρια κατά μέσο όρο.

MELBOURNE: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

epa05080450 International travellers celebrate Christmas at South Melbourne beach in Melbourne, Australia, 25 December 2015. Temperatures in Melbourne hit 35 degrees Celsius the highest since 1998. EPA/JULIAN SMITH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EPA

 

Ο Ιανουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για να ταξιδέψετε στην Μελβούρνη καθώς είναι η ενδιάμεση εποχή: μετά τα Χριστούγεννα και πρίν το Australian Open, ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά τένις παγκοσμίως. Από 150 δολάρια που θα δίνεται στην peak σεζόν για τη διαμονή σας, τον Ιανουάριο η τιμή θα κατέβαινε στα 110 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

BUENOS AIRES: ΜΑΡΤΙΟΣ

Overview of Buenos Aires' 9 de Julio Avenue with the Obelisk in the background, October 19, 2011. Buenos Aires is a classed as a megacity, those with a population of over 10 million people. The United Nations' Department of Economic and Social Affairs said in a March 2010 report that by 2025, there will be 29 megacities globally, from 21 two years ago, with the majority in developing countries. The world's population will reach seven billion on 31 October 2011. Picture taken October 19. REUTERS/Enrique Marcarian (ARGENTINA - Tags: CITYSPACE) - RTR2T7LD REUTERS

 

Ο Μάρτιος δεν είναι ο πιο ζεστός μήνας για εξορμήσεις, αλλά η άνοιξη στο Buenos Aires είναι σας γλυκό φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε ευχάριστα την πόλη περπατώντας και να βρείτε διαμονή τεσσάρων αστέρων με μόνο 55 δολάρια το βράδυ!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα