Ολόκληρη η Σουηδία καταχωρήθηκε στο Airbnb και υπάρχει λόγος

Ολόκληρη η Σουηδία καταχωρήθηκε στο Airbnb και υπάρχει λόγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία μια ολόκληρη χώρα καταχωρείται στην Airbnb. Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης της Σουηδικής κυβέρνησης

Ο επίσημος τουριστικός ιστότοπος της Σουηδίας, VisitSweden, και η κυβέρνηση της χώρας καταχώρησαν ολόκληρη τη Σουηδία στην ψηφιακή πλατφόρμα της Airbnb.  Η δε Airbnb δημιούργησε μια ξεχωριστή σελίδα αφιερωμένη στη Σουηδία.

Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν έναν κανόνα, το “Allemansrätten”, δηλαδή την “ελευθερία της περιπλάνησης” σύμφωνα με τον οποίον οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εξερευνήσουν ελεύθερα όλους τους δημόσιους χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και να ανακαλύψουν τη σουηδική φύση μέσα από την πεζοπορία, την ποδηλασία ή τη δωρεάν κατασκήνωση.

Η Visit Sweden σε συνεργασία με την “Forsman & Bodenfors”, διαφημίζει εννιά διαφορετικές τοποθεσίες στις οποίες μπορεί κανείς να μείνει με “υπνοδωμάτιο κάτω από τον ανοιχτό ουρανό” καθώς και με “φυσική θέρμανση” από τον Μάιο ως τον Αύγουστο, αλλά και στα προσφερόμενα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επιτρέπονται και τα κατοικίδια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν μονάχα να σέβονται την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας.

Κάθε μέρος της χώρας που προβάλλεται έχει τη δική του πληροφοριακή σελίδα ενώ δεν λείπουν και τα ενδεικτικά σπίτια προς ενοικίαση.

Ρίχνοντας μια ματιά στην  ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι για τις ανάγκες της καμπάνιας, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν διάφορες επιλογές, από το δάσος του Varmland στη δυτική ακτή της χώρας, τους λόφους με πανοραμική θέα στη θάλασσα και άλλα πολλά.

 

Σκοπός αυτής της πρωτότυπης καμπάνιας που απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική αγορά, είναι να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της χώρας ενώ το Airbnb από την πλευρά του, επιδιώκει να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον και ως πλατφόρμα μάρκετινγκ προορισμού. Η καμπάνια ταιριάζει με τη φιλοσοφία της χώρας πως όλα τα τοπία και οι φυσικές ομορφιές “ανήκουν σε όλους”, ενώ ωφελεί και την Airbnb μιας και οι τουρίστες που θα φτάσουν στη Σουηδία, θα επιλέξουν και μέρος των προσφερόμενων δωματίων, πέραν της υπαίθριας κατασκήνωσης. Win-win δηλαδή και για τις δύο μεριές.

“Η Σουηδία είναι ένα σπίτι με όλες τις ανάγκες και τις ανέσεις που κάθε υπέροχο σπίτι πρέπει να έχει. Είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να μαζέψετε μούρα, να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια, να κολυμπήσετε στις λίμνες και να περιπλανηθείτε ελεύθερα. Είναι μια χώρα διαθέσιμη 365 ημέρες το χρόνο, μπορεί να φιλοξενήσει όλον τον κόσμο, έχει απεριόριστα κρεβάτια και μπορείτε να κάνετε check-in όποτε θέλετε”, αναφέρει η καμπάνια για την “ενοικίαση” της Σουηδίας και των υπέροχων τοπίων της.

Με πληροφορίες από: businessinsider.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα