Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου

Διαβάζεται σε 4'
Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου
Κολοσσαίο, Ρώμη Istock

Λιγότεροι τουρίστες και καλός καιρός σημαίνουν μέγιστη απόλαυση σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.

Το ταξίδι των ονείρων σου, ακόμα και αν κατάφερες να επισκεφτείς και τα Επτά Θαύματα του Κόσμου μπορεί να μην αποδειχθεί αυτό που τελικά ονειρευόσουν. Η επίσκεψη ακόμη και στον πιο όμορφο προορισμό του κόσμου μπορεί να γίνει δυσάρεστη λόγω του πλήθους των επισκεπτών. Η φήμη των διάσημων προορισμών είναι αυτή που αποτελεί το κύριο πρόβλημα: πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουν τα πιο ξακουστά αξιοθέατα του πλανήτη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνωστισμός, συμφόρηση και υπέρογκα έξοδα για τον ταξιδιώτη.

Όσο πιο φημισμένοι και δημοφιλείς είναι κάποιοι προορισμοί, τόσο χειρότερη μπορεί να είναι η εμπειρία της επίσκεψης, ειδικά αν πάτε κατά την υψηλή τουριστική περίοδο. Για να αποφύγετε μια απογοήτευση που θα σας κοστίσει ακριβά, μπορείτε να επισκεφθείτε τέτοιους προορισμούς όταν οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη φύγει. Όταν η ζήτηση είναι χαμηλότερη, οι τιμές πέφτουν, ειδικά όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδεύετε κατά τις χαμηλές, τουριστικά περιόδους. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι πιο οικονομικά και ήσυχα, αλλά ο γκρίζος ουρανός, τα παγωμένα πεζοδρόμια και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για εξερεύνηση.

Ας δούμε τις καλύτερες περιόδους για να επισκεφτείτε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς του κόσμου.

Ρώμη: Φεβρουάριος έως Μάρτιος

Η Ρώμη το καλοκαίρι γίνεται ιδιαίτερα ζεστή και γεμάτη τουρίστες. Για να απολαύσετε την αιώνια πόλη χωρίς ταλαιπωρία, προτιμήστε να την επισκεφτείτε τον χειμώνα ή την άνοιξη, πριν το Πάσχα. Αυτή την περίοδο, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι χαμηλότερες και η πόλη είναι πιο ήρεμη. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι η περίοδος γύρω από την Ημέρα των Ευχαριστιών (στα τέλη Νοεμβρίου) όταν η Ρώμη είναι αρκετά ήρεμη.

Κωνσταντινούπολη: Σεπτέμβριος

Η Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις στον κόσμο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για επίσκεψη. Ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος, και η πόλη συνεχίζει να προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις τέχνης και υπαίθριες συναυλίες.

Πόλη του Μεξικό: Ιούνιος έως Σεπτέμβριος

Η υψηλή τουριστική περίοδος στην Πόλη του Μεξικό ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο. Από τον Ιούνιο, όμως, η πόλη αδειάζει από τουρίστες λόγω της περιόδου των βροχών, που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι μήνες είναι ιδανικοί για να εξερευνήσετε την πόλη χωρίς να συναντήσετε πλήθη τουριστών.

Παρίσι: Φεβρουάριος έως Απρίλιος

Για να αποφύγετε τους πολυάριθμους τουρίστες που κατακλύζουν το Παρίσι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα τέλη Δεκεμβρίου, προτιμήστε να το επισκεφτείτε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο ή τον Νοέμβριο. Αυτές οι περίοδοι προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές σε ξενοδοχεία και πτήσεις.

Τόκιο: Απρίλιος έως Μάιος

Η περίοδος της άνθησης των κερασιών και το καλοκαίρι είναι οι πιο δημοφιλείς στιγμές για να επισκεφτείτε το Τόκιο, αλλά η καλύτερη εποχή για να το κάνετε είναι το Φεβρουάριο, λίγο πριν την εμφάνιση πανέμορφων ανθών των δέντρων. Ο καιρός είναι ήπιος και οι ουρές μικρότερες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τις ανθισμένες δαμασκηνιές.

Νέα Υόρκη: Σεπτέμβριος

Μετά την καλοκαιρινή ροή των τουριστών και πριν ξεκινήσει η εποχή των Χριστουγέννων, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη. Ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος και η πόλη αρχίζει να ζωντανεύει και πάλι με εκθέσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μαρακές: Σεπτέμβριος ή Μάρτιος

Για να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ χαμηλών τιμών και ευχάριστου καιρού, επισκεφτείτε το Μαρακές στο Μαρόκο τον Σεπτέμβριο, όταν η θερμοκρασία είναι πιο ήπια. Αν ενδιαφέρεστε μόνο για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ο Μάρτιος είναι η καλύτερη περίοδος, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε άνετα επίπεδα.

Βαρκελώνη: Ιούνιος

Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφτείτε τη Βαρκελώνη, αλλά αν αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο Ιούνιος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Η πόλη δεν ξυπνάει νωρίς, οπότε αν σηκωθείτε νωρίς, μπορείτε να απολαύσετε τη Βαρκελώνη χωρίς πλήθη τουριστών. Για μια ημέρα στην παραλία, προτιμήστε την Marbella ή τον Botarell, ή ακόμα καλύτερα πάρτε το τρένο για τη γειτονική Girona ή Sitges.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα