Tα top 5 ελληνικά νησιά για νέους 18-25 (και για όσους νιώθουν τόσο)

Διαβάζεται σε 6'
Tα top 5 ελληνικά νησιά για νέους 18-25 (και για όσους νιώθουν τόσο)
Η παραλία Κουκουναριές στη Σκιάθο ISTOCK

Τέσσερα νησιά με δυνατά vibes που κρατούν τη διασκέδαση ζωντανή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ένας μποέμ προορισμός που θυμίζει την εποχή των χίπηδων της δεκαετίας του ‘60 ιδανικά για όλους τους νέους.

Ονειρεύεσαι αξέχαστες διακοπές που συνδυάζουν χαλάρωση και διασκέδαση; Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν αμέτρητες επιλογές, ειδικά για νέους ηλικίας 18-25 που αναζητούν ζωντανά vibes και ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Από την κοσμοπολίτικη αύρα της Αντιπάρου με τις cult ντίσκο και τις πανέμορφες παραλίες, μέχρι τις στιλάτες παραλίες και τα μοντέρνα μπαρ της Σκιάθου, η ποικιλία είναι ατελείωτη. Η Ίος, γνωστή για την έντονη νυχτερινή της ζωή και τις όμορφες παραλίες, προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για διασκέδαση.

Η Πάρος, ένας συνδυασμός παράδοσης και νεανικού προφίλ, εντυπωσιάζει με την ποικιλία των παραλιών και τη νυχτερινή της ζωή. Τέλος, η Γαύδος προσφέρει μια πιο μποέμ εμπειρία, ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και της απλότητας. Αυτά τα νησιά είναι η απόλυτη επιλογή για όσους αναζητούν καλοκαιρινές περιπέτειες γεμάτες ενέργεια και χαρά.

Αντίπαρος

Το μικρό κοσμοπολίτικο νησί της Αντιπάρου έχει ιδιαίτερα νεανικό προφίλ που οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους.

Πρώτος το μικρό του μέγεθος που δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ώρες για να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο, δεύτερος το διάσημο κάμπινγκ του που συνορεύει με μια καταπληκτική παραλία γυμνιστών και τρίτος η φημισμένη cult ντίσκο σε φουλ eightίλα ατμόσφαιρα La Luna που κάθε νέος που σέβεται τον εαυτό του και έχει επισκεφθεί το νησί έχει περάσει τα ξημερώματα το κατώφλι της.

Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, που τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αφορμή για διακοπές νεαρόκοσμου και αυτός ακούει στο όνομα kite surf και wake board. Το νησί έχει, επίσης, υπέροχες αμμουδιές και παραλίες σχεδόν για κάθε budget.

Έχει ουσιαστικά έναν οργανωμένο οικισμό, αυτόν στο λιμάνι και εκεί χτυπά επίσης και η καρδιά της νυχτερινής ζωής. Κατά μήκος του κεντρικού πλακόστρωτου βρίσκονται τα μπαράκια το ένα δίπλα στο άλλο όπου στριμώχνονται με ένα κοκτέιλ στο χέρι νεαροί και νεαρές περιμένοντας υπομονετικά να περάσει η ώρα για να ξεκινήσουν την πορεία προς τη μεγάλη νυχτερινή ατραξιόν τη La Luna, όποιος ξέρει ξέρει.

ISTOCK

Σκιάθος

Η Σκιάθος από ένα σχεδόν άσημο νησί για οικογενειακές διακοπές έχει την τελευταία δεκαετία μετατραπεί σε ένα νησί που αγαπούν να επισκέπτονται οι νέοι.

Κάτι οι μοναδικές του παραλίες με πιο διάσημες – και όχι άδικα – αυτή των Κουκουναριών που συνορεύει με έναν μαγευτικό υγροβιότοπο που σχηματίζεται από τη λίμνη Στροφιλιάς και τα Λαλάρια, κάτι τα στιλάτα beach bars και τα bar της πόλης που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά αλλά και η δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ με την παραλία της Μπανάνας να είναι η πιο γνωστή, έχουν βοηθήσει στο να μετατραπεί η Σκιάθος σε hot προορισμό.

Και ενώ μέχρι το απόγευμα οι παραλίες σφύζουν από δυνατές μουσικές και νιάτα που διασκεδάζουν, το πάρτι της βραδινές ώρες μεταφέρεται στην οδό Παπαδιαμάντη όπου καταστήματα με σουβενίρ, ρούχα και κοσμήματα, ταβέρνες και μπαρ παίρνουν τη σκυτάλη για την after beach διασκέδαση. Ακόμη είναι ένα νησί που μπορείτε να βρείτε διαμονή για κάθε προϋπολογισμό ενώ φτάνετε πανεύκολα με το καραβάκι από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

ISTOCK

Ίος

Ξαναγυρνώντας στις Κυκλάδες, η Ίος είναι από χρόνια το αγαπημένο νησί των νέων. Γνωστό για τη νυχτερινή του διασκέδαση, από τη δεκαετία του 1960 μάλιστα, τις ανεπιτήδευτες παραλίες και τις οικονομικές τιμές σε διαμονή και φαγητό. Αν και τα τελευταία χρόνια οι τιμές στην εστίαση και στα καταλύματα έχουν ανέβει, δεν παύει να έχει ακόμα οικονομικές επιλογές.

Έχει παραλίες για αυτούς που λατρεύουν τις δυνατές μουσικές και την πάρτι διάθεση αλλά και για αυτούς που αναζητούν πιο απομονωμένες και ήσυχες βουτιές. Από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και εδώ που γίνεται το όλο παιχνίδι είναι ο Μυλοπότας, μια τεράστια παραλία με υπέροχη αμμουδιά και τιρκουάζ νερά. Το βράδυ τα club του νησιού που βρίσκονται στη Χώρα γεμίζουν από νέους που χορεύουν ρυθμικά ενώ προτάσεις για διασκέδαση υπάρχουν στον Μυλοπότα και το λιμάνι. Βοηθά πολύ και το λεωφορείο που εξυπηρετεί κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού ενώ υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ.

ISTOCK

Πάρος

Η Πάρος έχει καταφέρει να συνδυάσει την παράδοση, τη νυχτερινή διασκέδαση, τις οικογενειακές διακοπές και το νεανικό προφίλ ταυτόχρονα. Είναι δε από τα ελάχιστα νησιά που έχουν καταφέρει με τόση επιτυχία να είναι αγαπητά από όλους και για όλα.

Να πούμε για τις μοναδικές της παραλίες; όπως τις βραχώδεις Κολυμπήθρες και τις αμμουδερές Χρυσή Ακτή και Λογαρά ή την sportive Πούντα όπου ο ουρανός γεμίζει με kitesurfάδες από όλο το κόσμο; Να πούμε για τους γραφικούς οικισμούς της με την Μάρπησσα να στέφεται η πιο γραφική και παραδοσιακή; ή Για την νυχτερινή της ζωή στα στενά της Παροικιάς και της Νάουσας;

Από όπου και να πιάσετε την Πάρο θα βρείτε κάτι για όλους. Ακόμα και στο φαγητό θα βρείτε πιο σοφιστικέ εστιατόρια για γεμάτα πορτοφόλια αλλά και ταβερνάκια και ουζερί για φοιτητές. Τα δε beach bars στις παραλίες δίνουν τον τόνο με ρυθμικές μουσικές, αφράτες ξαπλώστρες και fun διάθεση που κρατά μέχρι αργά το απόγευμα.

Πάρος
Πάρος ISTOCK

Γαύδος

Η Γαύδος είναι το νησί για όλους εκείνους του νέους που θέλουν απλώς να χαρούν τις διακοπές τους στη φύση. Για όσους δεν ζητάνε πολλά πολλά και μια σκηνή πάνω στην παραλία είναι όλος τους ο κόσμος. Έχει εξωτική ομορφιά και παραλίες με απαλή άμμο, αμμόλοφους και κέδρους και καταπληκτικά νερά. Δεν θα βρείτε club και beach bar αλλά ταβερνάκια που σερβίρουν άφθονη ρακί ενώ λίγο πολύ όσοι φτάνουν στο νησί καταλήγουν να γνωριστούν μεταξύ τους.

Αν σας αρέσει ο γυμνισμός, η ζωή στη φύση και τα βράδια στην παραλία με μπύρες και κιθάρες, τότε η Γαύδος είναι το νησί σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα