Ταξιδεύοντας στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία με κρουαζιέρα

Διαβάζεται σε 3'
Ταξιδεύοντας στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία με κρουαζιέρα

Το ταξίδι ξεκινάει στον Πειραιά, τη στιγμή που πατάμε το πόδι μας στο κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, είναι η στιγμή που ξεκινούν ουσιαστικά και οι διακοπές μας! Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, τελικά τις περισσότερες φορές είναι το ταξίδι που κρύβει την πραγματική μαγεία παρά ο ίδιος ο προορισμός.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο MSC Opera, το οποίο αναχωρεί από το οικείο μας λιμάνι, αυτό του Πειραιά, για να μας ταξιδέψει από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι μερικά από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου. Αλλά και το Μπάρι της γειτονικής μας Ιταλίας, όσο εμείς απολαμβάνουμε παράλληλα όλες τις ανέσεις ενός από τα πιο ξεχωριστά κρουαζιερόπλοια της MSC. Κάνουμε check in στην καμπίνα μας και έχουμε 24 ώρες μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, στο παραλιακό Κατάκολο και την ιστορική Αρχαία Ολυμπία την οποία και θα επισκεφθούμε έχοντας επιλέξει τη συγκεκριμένη εκδρομή/δραστηριότητα πριν την επιβίβασή μας στο πλοίο, όταν κλείσαμε το ταξιδιωτικό πακέτο με την MSC Opera.

Πώς περνάει όμως ένα 24ωρο εν πλω; Η ημέρα ξεκινάει με μια βόλτα στην… Piazza di Spagna, το κέντρο του κρουαζιερόπλοιου και το σημείο με τα πολλά καταστήματα ή με τον καφέ μας στο Aroma Coffee Bar. Αν οι οικογένεια αποτελείται και από μικρούς ταξιδιώτες, το κρουαζιερόπλοιο είναι εξοπλισμένο με πολλούς χώρους ειδικά για παιδιά, ενώ οι έφηβοι μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και τα δικά τους αποκλειστικά clubs. Το μεσημέρακι μπορεί να μας βρει στις πισίνες του 11ου καταστρώματος, να πίνουμε το καφεδάκι μας ή να απολαμβάνουμε το παγωτό μας από το Ice Cream Bar. Είτε στο κέντρο ευεξίας MSC Aurea Spa για σάουνα, τουρκικό λουτρό ή μασάζ.

To απόγευμα μπορούμε δοκιμάσουμε mini golf στο 13ο κατάστρωμα με θέα θάλασσα ή να κάνουμε shuffle board στον 12ο να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο Καζίνο Med Pearl, ή να αναζητήσουμε εστιατόριο για το δείπνο μας. Οι επιλογές πολλές! Εστιατόριο a la carte ή εστιατόριο μπουφέ; Μήπως street food; Υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και για κάθε ώρα της ημέρας.
Το βράδυ, μπορούμε να χαλαρώσουμε στο Πιάνο Bar La Cabala, μπορούμε όμως να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε κάποια μουσικοχορευτική παράσταση στο Teatro dell’Opera ή να χορέψουμε λιγάκι πριν πάμε για ύπνο, στη χορεύετε στη Disco Byblos.

Και χωρίς να το καταλάβουμε, φτάσαμε στο Κατάκολο όπου αφού αποβιβαστούμε από το πλοίο, μας περιμένουν πούλμαν για να μας μεταφέρουν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, τον ιερό χώρο όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αφιερωμένοι στον πρωταγωνιστή του πανθείου, τον Δία. Οι Αγώνες διεξήχθησαν επί σχεδόν 12 αιώνες, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., και αποτέλεσαν το πιο σημαντικό γεγονός της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής και αθλητικής ιστορίας. Μετά την ξενάγηση και την περιήγηση στην περιοχή, μια μικρή βόλτα και στο παραλιακό Κατάκολο επιβάλλεται. Καφεδάκι, βόλτα στα καταστήματα του κεντρικού δρόμου για αναμνηστικά και έτοιμοι και πάλι για επιβίβαση στο πλοίο.

Η MSC Cruises έρχεται στον Πειραιά για να μας προσφέρει την περιπέτεια του ταξιδιού από το πρώτο λεπτό που θα κάνουμε το check in μας στο πλοίο, μέχρι και τον τελικό μας προορισμό. Με οικονομικά πακέτα για όλη την οικογένεια, ξεχωριστές εμπειρίες και ξεναγήσεις στους προορισμούς που θα επισκεφθούμε και ανεξάντλητες επιλογές διασκέδασης εν πλω. Η περιπέτεια ξεκινάει από το λιμάνι!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα