Το Αγκίστρι είναι το μικρό νησί – διαμάντι του Σαρωνικού

Διαβάζεται σε 4'
Αγκίστρι
Αγκίστρι ISTOCK

Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, κρυστάλλινα νερά, δραστηριότητες στη φύση, γραφικές παραλίες και υπέροχη τοπική κουζίνα.

Ανεξερεύνητο ακόμη από τους πολλούς κι όμως είναι τόσο κοντά στην Αθήνα. Αυτό το νησί σε βάζει αμέσως στο κλίμα των καλοκαιρινών διακοπών με τόσα που έχει να προσφέρει. Το Αγκίστρι, ένα μικρό νησάκι στα δυτικά της Αίγινας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα καταπράσινο σκηνικό.

Στο λιμανάκι της Σκάλας

Μόλις το πλοίο πλησιάσει το γραφικό λιμανάκι της Σκάλας, αντικρίζεις ένα πανέμορφο τοπίο με πεύκα να αγγίζουν τη θάλασσα και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Από εδώ ξεκινά η εξερεύνησή σου στο μαγευτικό αυτό νησί.

Για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, το Αγκίστρι προσφέρει σημαντικές επιλογές. Μπορείς να περπατήσεις σε μονοπάτια που διασχίζουν καταπράσινα δάση, να κάνεις ποδήλατο στους επαρχιακούς δρόμους ή να δοκιμάσεις θαλάσσια σπορ όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και καγιάκ. Αν είσαι της απομόνωσης, μπορείς να επιλέξεις μια από τις πιο ήσυχες παραλίες όπως η Μάγκιζα ή η Μπαριάμα.

Η εμβληματική παραλία Χαλικιάδα

Αν είστε διατεθειμένοι να κοπιάσετε λίγο παραπάνω για να ανακαλύψετε μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία στο Αγκίστρι, τότε η Χαλικιάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Η πρόσβαση σε αυτό το μαγευτικό κολπίσκο δεν είναι για τους μη τολμηρούς, αλλά η προσπάθεια σίγουρα ανταμείβεται με μια αξέχαστη εμπειρία.

Ξεκινώντας από τη Σκάλα, ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο με νοτιοανατολική κατεύθυνση. Περνώντας την παραλία Σκληρή, θα βρεθείτε σε ένα καταπράσινο σκηνικό με πεύκα που αγγίζουν τη θάλασσα. Εδώ ξεκινά η περιπέτεια, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα στενό μονοπάτι για περίπου 500 μέτρα. Φροντίστε να φοράτε κλειστά παπούτσια, καθώς η διαδρομή μπορεί να γίνει απαιτητική.

Μετά από λίγη ώρα πεζοπορίας, θα φτάσετε σε ένα σημείο με θέα που κόβει την ανάσα. Από ψηλά, θα αντικρίσετε την εκπληκτική παραλία Χαλικιάδα με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Ωστόσο, για να φτάσετε στον προορισμό σας, θα χρειαστεί να κατεβείτε τα απόκρυμνα βράχια, με ιδιαίτερη προσοχή. Μην ανησυχείτε, η επιστροφή είναι ευκολότερη!

Μόλις πατήσετε το πόδι σας στα λευκά βότσαλα, θα καταλάβετε ότι άξιζε τον κόπο. Βουτήξτε στα δροσερά, διάφανα νερά και εξερευνήστε τον μαγευτικό βυθό με μια μάσκα. Απολαύστε τη γαλήνη και την ηρεμία αυτής της απομονωμένης παραλίας. Φροντίστε να έχετε μαζί αρκετό νερό, καθώς δεν υπάρχουν υποδομές στην περιοχή.

Η παραλία της Σκληρής

Αν επιθυμείτε μια πιο προσβάσιμη παραλία με παρόμοια ομορφιά, η γειτονική παραλία της Σκληρής είναι μια εξαιρετική επιλογή. Διασχίζοντας ένα γραφικό μονοπάτι ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια και καταπράσινους κήπους, θα καταλήξετε σε έναν μικρό κολπίσκο με κρυστάλλινα νερά και μείγμα άμμου με βότσαλα.

Όποια παραλία και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι οι φυσικές ομορφιές του Αγκιστρίου θα σας μαγέψουν. Ζήστε την περιπέτεια και ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς αυτού του νησιού!

Το φαγητό στο νησί

Μετά από μια γεμάτη μέρα, είναι ώρα για φαγητό! Οι ταβέρνες του νησιού σερβίρουν υπέροχα ντόπια εδέσματα, όπως φρέσκο ψάρι, λαχταριστά μαγειρευτά και παραδοσιακά γλυκά. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις περίφημες ελιές και το λάδι του νησιού, καθώς και το μοναδικό αμυγδαλωτό γλυκό “βοτσαλάκι”.

Άλλο ένα υπέροχο στοιχείο του Αγκιστρίου είναι ότι μπορείς να το εξερευνήσεις οικονομικά. Θα βρεις πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό σε προσιτές τιμές, ενώ οι μετακινήσεις γίνονται εύκολα με τα πόδια, το λεωφορείο ή ενοικιάζοντας μηχανή.

Το Αγκίστρι είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν το καλοκαίρι σε ένα αυθεντικό νησιώτικο περιβάλλον. Κάνε μια μίνι απόδραση εδώ και άσε τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τη γοητεία αυτού του μικρού διαμαντιού του Σαρωνικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θες να ξαναγυρίσεις ξανά και ξανά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα