Το απόλυτο οινικό Σαββατοκύριακο: Βόλτα στα αμπελοτόπια και τα οινοποιεία όλης της Ελλάδας

Διαβάζεται σε 6'
Αμπελώνας, κρασιά
Αμπελώνας, κρασιά ISTOCK

Η μεγάλη οινική εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιείται και φέτος στα οινοποιεία της χώρας το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Το ετήσιο ραντεβού των φίλων του κρασιού, δίδεται και πάλι το Μάιο στα οινοποιεία όλης της χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο.

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες». Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι φίλες και φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18-19 Μαΐου είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση, χαράζοντας την οινική διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, περιηγηθείτε στην ελληνική ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα, δύο ή και περισσότερα οινοποιεία. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Βόλτα στα Οινοποιεία της Βόρειας Ελλάς

Ακολουθήστε τη δική σας οινική διαδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου σας περιμένουμε στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, να γιορτάσουμε μαζί την Άνοιξη και το νέο κύκλο ζωής στο αμπέλι.

27 μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» προσκαλούν τις φίλες και του φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους, που θα συναντήσετε σε 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές, από την Κρανιά Ολύμπου στην ηπειρωτική Ζίτσα και από εκεί σε όλη τη Μακεδονία, έως την Αδριανή στη Δράμα.

Χαράξτε από τώρα τη δική σας οινική διαδρομή!

Ξεναγήσεις, οινογευσίες, εκδηλώσεις και διάφορες προτάσεις προγραμματίζονται από τα οινοποιεία προκειμένου οι επισκέπτες τους να γνωρίσουν από κοντά τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τη διαδικασία δημιουργίας των θαυμάσιων κρασιών των Οινοποιών μας, κυρίως όμως τους ίδιους τους δημιουργούς τους.
Πιο συγκεκριμένα, το σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου, στις οκτώ οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», θα έχουν ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ τα οινοποιεία:

  • Στη Διαδρομή του Κρασιού του Ολύμπου: Κτήμα Κατσαρού στην Κρανιά Ολύμπου
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου: Zoinos Winery στη Ζίτσα, Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο.
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών: Αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό, Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό, Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση Καστοριάς, Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιον
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας: Βαένι Νάουσα στην Επισκοπή, Αργατία στο Ροδοχώρι, Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, Κτήμα Φουντή στη Νέα Στράντζα, Μπουτάρη στη Στενήμαχο.
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας: Κτήμα Ζην Ηδέως στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα, 3 Γενιές – Οικογένεια Θωμαΐδη στην Πιπεριά Αριδαίας, Μικρό Κτήμα Τίτου στη θέση Δύο Ποτάμια στην Παιονία.
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης: Οινοποιείο Κεχρής στο Καλοχώρι, Κτήμα Φλόριαν στον Τρίλοφο, Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή.
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής: Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία, Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα.
  • Στη Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου: Κτήμα βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, Το Κτήμα τ’ Αποστόλη στην Άμπελοι Σερρών, Oenops στην Προσοτσάνη Δράμας, Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας, Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας, Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας

Info: www.winemakersofnorthgreece.gr

Κρασί ISTOCK

Βόλτα στον αμπελώνα της Κεντρικήs Ελλάδας

Tο απόλυτα Οινικό Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία – μέλη της της Κεντρικήs Ελλάδας σας περιμένουν για γευστικές δοκιμές και γνωριμία με τους οινοποιούς και τους οινολόγους που με χαρά «ανοίγουν τις πόρτες των οινοποιείων τους» για να σας υποδεχθούν. Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι: Akriotou Microwinery, Κτήμα Χατζημιχάλη, Gikas Winery, Lykos Winery, Samartzis Wines, Tzivani bio wines, Οινοποιειο Βρυνιωτη, Κτήμα Αβαντίς, Κτήμα Μουσών, Κτήμα Πετρήεσσα, Οινοποιείο Σκουμπρή και Οινοποιία Αγάτσα.

Info: www.enoake.gr

Στα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου

Γνωρίστε στα κρασιά και τους δημιουργούς της σπουδαία αμπελουργικής ζώνης της Πελοποννήσου, καθώς τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Πελοποννήσου «ανοίγουν τις πόρτες τους».

Περιπλανηθείτε στους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου κι ανακαλύψτε τη μαγεία ενός ιστορικού αμπελώνα. Μέσα από επιλεγμένες διαδρομές που διασχίζουν τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, οι δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου σας φέρνουν πιο κοντά σ’ έναν από τους αρχαιότερους αμπελώνες παγκοσμίως, για να γνωρίσετε τον κόσμο του κρασιού σε 40 ονομαστά οινοποιεία. Ανακαλύψτε οινοτουριστικούς προορισμούς, εξερευνήστε αυθεντικά ελληνικά αμπελοτόπια γεμάτα χρώματα κι αρώματα, γευθείτε εξαιρετικά κρασιά στον τόπο παραγωγής τους, δοκιμάστε γεύσεις από την ελληνική γαστρονομία και περιηγηθείτε σε παραδοσιακά χωριά και πανέμορφες τοποθεσίες με μοναδικά αξιοθέατα.

Info: http://peloponnesewineroads.com

Γνωρίστε τα οινοποιεία της Κρήτης

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18 – 19 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Μυηθείτε στο μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε τα τοπία που διαμορφώνουν οι αμπελώνες μας, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Κρητικά Κρασιά.

Οινοποιεία που συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες είναι:

  • Νομός Ηρακλείου: Οινοποιείο Αμαργιωτάκη, Οινοποιείο Αγγελάκη, Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Διγενάκη, Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη, Οινοποιείο της ΕΑΣΗ, ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική, Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate, Οινοποιείο Λουλούδη, Οινοποιείο Λυραράκη, Κτήμα Μενεξές, Οινοποιείο Μεταξάρη, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Στραταριδάκη, Οινοποιείο Τιτάκη, Οινοποιείο Φραγκόσπιτο, Οινοποιείο Χαραλαμπάκη
  • Νομός Χανίων: Οινοποιείο Αγίας Τριάδας, Οινοποιείο Ανώσκελη, Οινοποιείο Καραβιτάκη, Οινοποιία Μανουσάκη, Οινοποιείο Ντουράκη.
  • Νομός Ρεθύμνου: Οινοποιείο Ζουμπεράκη, Οινοποιείο Κλάδος, Οινοποιείο Κουρκουλού.
  • Νομός Λασιθίου: Κτήμα Τοπλού

Info: www.winesofcrete.gr

Βόλτα στα Οινοποιεία της Αττικής

Γνωρίστε τον αμπελώνα και τα οινοποιεία της Ένωσης και επισκεφτείτε τα μέλη της που συμμετέχουν στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των Οινοποιείων, το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2024:

  • Οινοποιείο Γκίκα
  • Οινοποιείο Ζεγγίνη
  • Οινοποιείο Λιέπουρη
  • Οινοποιείο Νικολού
  • Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη
  • Μικροοινοποιία Μυλωνά
  • Αμπελώνες Μάρκου – Μόνο το Σάββατο 11:00-15:00
  • Κτήμα Κοκοτού – Μόνο το Σάββατο 12:00-20:00
  • Οικογένεια Γέωργα – Μόνο την Κυριακή 12:30-15:30

Ανοικτά θα είναι και πολλά οινοποιεία μέλη της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

Ιnfo: www.aegeanwineries.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα