Το μυστικό για να παραλείψετε τις ουρές στα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα

Το μυστικό για να παραλείψετε τις ουρές στα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα

Ένας οδηγός ταξιδίων για να αποφύγετε τον συνωστισμό στα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου

Μπορεί να περιμένετε εβδομάδες ή και μήνες για να επισκεφθείτε ένα μνημείο ή αξιοθέατο, οπότε το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν φτάσετε στο μέρος που επιθυμείτε είναι να περιμένετε σε μία τεράστια ουρά τουριστών για να έρθει η σειρά σας.

Για το λόγο αυτό παρακάτω σας παρουσιάζουμε απλές συμβουλές προκειμένου να αποφύγετε τις ουρές και τα πλήθη:

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ – ΓΑΛΛΙΑ

People release balloons into the air in front of the Eiffel Tower to support four French journalists who are held hostage in Syria, in Paris, December 6, 2013. Didier Francois, Edouard Elias, Pierre Torres and Nicolas Henin were captured in Syria on June 6 and June 22, 2013. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: POLITICS MEDIA) - RTX166JQ Reuters

 

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για απευθείας είσοδο στον Πύργο του Άιφελ (17 ευρώ το toureiffel.paris), ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να συναντήσετε μεγάλη αναμονή λόγω του ελέγχου ασφαλείας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το αξιοθέατο 15-30 λεπτά προτού ανοίξει τις πόρτες του. Η αναμονή είναι συνήθως μικρότερη αν ανεβείτε στο δεύτερο επίπεδο κι εκεί στη συνέχεια μπορείτε να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο για την κορυφή. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση ή δεν γνωρίζετε την ημέρα και την ώρα που θα τον επισκεφθείτε, τότε οπλιστείτε με υπομονή, καθώς ο πύργος υποδέχεται μέχρι και 32.000 επισκέπτες την ημέρα το καλοκαίρι. Γενικότερα, μικρότερες ουρές θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια των γευμάτων (το διάσημο γαλλικό μεσημεριανό διάλειμμα), σε ομιχλώδεις ημέρες, το χειμώνα ή αργά το βράδυ (περίπου 9 ή 10μμ), όταν δεν κυκλοφορούν τα τουριστικά λεωφορεία.

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Εάν δεν έχετε κάνει κράτηση εισιτηρίων, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον Πύργο του Λονδίνου 30 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες του. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια διαδικτιακά ή σε ορισμένους σταθμούς του μετρό προκειμένου να έχετε άμεση πρόσβαση. Ακόμη, μπορείτε να παραλείψετε τις ουρές με το London Pass κι απλά να χάσετε λίγο χρόνο στην ουρά του ελέγχου ασφαλείας.

ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ – ΙΝΔΙΑ

 

Το πιο γνωστό – και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο – κτίριο στον κόσμο προσελκύει περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, επομένως ακόμα και τις πιο ήσυχες μέρες του χρόνου είναι δεδομένο ότι θα συναντήσετε ουρά. Η άφιξη αμέσως μετά την αυγή είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος αποφυγής του πλήθους, καθώς από τις 10 π.μ. μέχρι το ηλιοβασίλεμα θεωρείται ώρα αιχμής. Σημαντική συμβουλή: Προτιμήστε τη Δυτική ή την Ανατολική Πύλη το χειμώνα και μάλιστα μισή ώρα πριν ανοίξει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα