Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων με σκανδιναβικές χώρες

Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων με σκανδιναβικές χώρες

Η αρχή γίνεται με πτήσεις τσάρτερ από την Κοπεγχάγη και εξετάζεται η διεύρυνση των πτήσεων

Του Δημήτρη Μπαλή

Ο Κρατικός Λιμένας Ιωαννίνων δεν εντάχθηκε στα 14 αεροδρόμια που πήρε η Fraport Greece προς διαχείριση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμιστεί η λειτουργία του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι με την Εγνατία Οδό σε λειτουργία και την Ολυμπία Οδό (Κόρινθος – Πάτρα) και την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα), η επίσκεψη στην περιοχή μπορεί να είναι και μονοήμερη εκδρομή.

Η Περιφέρεια Ηπείρου δραστηριοποιείται έντονα στο να δώσει διεθνή χαρακτήρα στο αεροδρόμιο, όντας αυτοσκοπός ύπαρξης και λειτουργίας. Με αυτήν την κίνηση θα ενδυναμώσει τουριστικά την περιοχή και θα διευρύνει την τουριστική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ την ερχόμενη Δευτέρα από την Κοπεγχάγη, συναντήθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου με στελέχη του τουριστικού πρακτορείου APOLLO.

Μάλιστα, η Νina Hornewall (εμπορική διευθύντρια του πρακτορείου) και Νiels Grosen (γενικός διευθυντής) της APOLLO, τόνισαν ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, με την προϋπόθεση να επιλυθεί το ζήτημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα. Πρόσθεσαν ότι εκτιμούν τις προσπάθειες που έγιναν για την εξεύρεση λύσης και ανακοίνωσαν ότι ήδη άρχισε ο προγραμματισμός για την επόμενη θερινή περίοδο.

 

Τα στελέχη της APOLLO, ανέφεραν ακόμη ότι η επιλογή του αεροδρομίου Ιωαννίνων, έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της να βελτιώσει την παρουσία της στο βόρειο τμήμα της Ηπείρου (Πάργα- Σύβοτα) και στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, η οποία κατά την άποψή τους δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, καθώς προς τα εκεί κατευθύνονται τουρίστες χαμηλότερης εισοδηματικής κατάστασης, που μέχρι πρόσφατα επέλεγαν Τουρκία ή Βουλγαρία. Όπως πρόσθεσαν, η Ήπειρος είναι ο τρίτος στη σειρά προορισμός για την APOLLO, μετά από την Κρήτη και την Ρόδο.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση του γενικού γραμματέα ότι ίσως και εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου να αποκατασταθεί το σύστημα τροφοδοσίας των αεροσκαφών.

Ορεινός και αθλητικός τουρισμός

Οι προοπτικές διάχυσης των τουριστών και προς άλλες περιοχές της Ηπείρου και της ανάπτυξης συνεργασιών της APOLLO με επιχειρηματίες  που δραστηριοποιούνται  στον ορεινό/αθλητικό τουρισμό, ήταν επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων.  Όπως ανέφερε η Νina Hornewall, υπάρχουν ήδη επαφές με καταλύματα ορεινών περιοχών, τομέα που ενδιαφέρει να προωθήσει μελλοντικά η εταιρεία.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να έχουν απήχηση στους Σκανδιναβούς τουρίστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ορειβατικός/περιπατητικός, που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, προετοιμάζοντας μάλιστα και την πιστοποίηση των διαδρομών.

Ο Στράτος Ιωάννου, από την πλευρά του, ενημέρωσε την εταιρεία ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την επιτυχημένη τουριστική προβολή της Ηπείρου στη σκανδιναβική αγορά, με την προσθήκη και νέων ενδιαφερόντων, με στόχο σε κάθε πτήση να υπάρχει και κατηγορία επισκεπτών για ορεινές περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα