Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του ο Andrew Tate

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του ο Andrew Tate
Andrew Tate AP Photo/Vadim Ghirda

Αίρεται ο κατ' οίκον περιορισμός του influencer Andrew Tate που κατηγορείται για trafficking. Τι αποφάσισε το δικαστήριο του Βουκουρεστίου.

Δικαστήριο της Ρουμανίας διέταξε την απελευθέρωση από τον κατ’ οίκον περιορισμό του μισογύνη influencer, Andrew Tate, ο οποίος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής συμμορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ο αδερφός του Tate και δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες.

Το δικαστήριο έθεσε την Tate υπό δικαστικό έλεγχο, λιγότερο περιοριστικό.

Το εφετείο του Βουκουρεστίου ανέφερε σε γραπτή απόφασή του ότι «αντικαθιστά το μέτρο κατ’ οίκον περιορισμού με αυτό του δικαστικού ελέγχου για περίοδο 60 ημερών από τις 4 Αυγούστου έως τις 2 Οκτωβρίου».

Βάσει του κατηγορητηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα το 2021 για να διαπράξουν εμπορία ανθρώπων στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταγεγραμμένα επτά ως φερόμενα θύματα που, όπως λέει, στρατολόγησαν οι αδελφοί Tate τάζοντας… αγάπη και γάμο. Ο μισογύνης influencer κατηγορείται επίσης για τον βιασμό ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων, ενώ ο αδελφός του κατηγορήθηκε για υποκίνηση άλλων σε βία.

Η δίκη στο δικαστήριο του Βουκουρεστίου δεν θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, o Ρουμάνος δικαστής έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να μελετήσει τη δικογραφία προτού οριστεί η δίκη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα