Νάντια Γιαννακοπούλου για 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: “Ευκαιρία να επιστρέψει ως η δύναμη του πατριωτισμού”

Διαβάζεται σε 2'
Νάντια Γιαννακοπούλου για 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: “Ευκαιρία να επιστρέψει ως η δύναμη του πατριωτισμού”
ΙΝΤΙΜΕ

Ως αφορμή για το ΠΑΣΟΚ “να ανταποκριθεί στην εθνική ανάγκη ολικής επαναφοράς του” βλέπει στην επέτειο ίδρυσής του η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα, η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ως η δύναμη του πατριωτισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης, της Κεντροαριστεράς όπως πάντα ήταν, να αποτελέσει την δύναμη της ελπίδας και της νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Αυτό τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της στο Περιστέρι, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Η κυρία Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε κρίσιμες τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κρίνει αν το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε φάση ανόδου, μετατροπής του στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ελπίδας ή θα παραμείνει κόμμα θολών θέσεων, ετεροπροσδιορισμών, ασαφούς προσανατολισμού και φυσιογνωμίας».

«Από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή τα μικρά βήματα που δεν οδηγούν πουθενά ή θα ξαναγίνουμε το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Γιατί από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν θα ξαναγίνουμε το μεγάλο Κίνημα που θα πορευτεί μαζί και για την κοινωνία, που λειτουργεί σαν κόμμα ανοιχτό, σαν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο και όχι ως μηχανισμός που φοβάται ακόμα και την συνεδρίαση των οργάνων του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαννακοπούλου και κατέληξε:

«Η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός που απλά μας συγκινεί αλλά πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή, ένα κάλεσμα να ανταποκριθούμε στην εθνική ανάγκη για μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ όχι σαν κόμμα μικρών βημάτων, συμβιβασμού με την ουσιαστική ακινησία γύρω από μικρά ποσοστά, αλλά ως κόμμα που θα εκφράσει την κοινωνία και θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα. Συνιστά την πρόκληση να δούμε μπροστά, να αναζητήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις ως δύναμη εθνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθορίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα