Περιστατικό για καρκίνο χειρουργήθηκε ως επείγον στο “Μεταξά” χωρίς να βγεί η… βιοψία

Περιστατικό για καρκίνο χειρουργήθηκε ως επείγον στο “Μεταξά” χωρίς να βγεί η… βιοψία
Η κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Μεταξά» EUROKINISSI

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ο οποίος εκτιμά πως η ζωή της καρκινοπαθούς βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), γυναίκα που θεωρήθηκε από τους γιατρούς επείγον περιστατικό, μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση κακοήθους όγκου από το στήθος, όμως τα αποτελέσματα βιοψίας εδώ και 47 ημέρες δεν έχουν βγει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η 52χρονη χειρουργήθηκε στις 7 Ιουνίου στο Nοσοκομείο «Μεταξά», έπειτα από εύρημα κατηγορίας BIRADS 5.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, 47 μέρες μετά την επέμβαση, η γυναίκα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

Διευκρινίζεται ότι είναι δεδομένο ότι όσο πιο σύντομα βγουν τα αποτελέσματα μιας βιοψίας και ξεκινήσει τη θεραπεία του ο ασθενής, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχει.

Μάλιστα, όταν η γυναίκα ζήτησε υλικό (δείγμα) από τον όγκο της από το παθολογοανατομικό του «Μεταξά», προκειμένου να το πάει σε άλλο εργαστήριο, δεν της το έδωσαν διότι οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο.

«Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρκίνο;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τονίζει πως δεν έχει ευθύνη το προσωπικό του παθολογοανατομικού, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού και η οργάνωση. Λείπουν γιατροί, παρασκευαστές, γραμματείς», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Στο “Μεταξά” έρχονται πολλές βιοψίες από νησιά

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, με εντολή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο «Μεταξά».

Μάλιστα, μόνο τον Μάιο, έλαβε 1.600 δείγματα για βιοψία.

«Για να δίδονται σε ασφαλή χρόνο, 15 έως 25 ημέρες, θα πρέπει να εξετάζουν 60 με 70 δείγματα την ημέρα, κάτι που είναι αδύνατον με αυτή τη στελέχωση», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος καλεί τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ασχοληθεί με το περιστατικό και ζητεί άμεση πρόσληψη προσωπικού, ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων για να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα