Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε με μακελειό σαν της Πράγας

Διαβάζεται σε 1'
Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε με μακελειό σαν της Πράγας
Αστυνομικός στη Σλοβακία AP Photo Darko Vojinovic

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές στη Σλοβακία, αφού απειλούσε με σφαγή παρόμοια με αυτή που έγινε σε Πανεπιστήμιο στην Πράγα. Το τηλεφώνημα του εν δυνάμει δράστη στην αστυνομία.

Η αστυνομία στη Σλοβακία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που απειλούσε να διαπράξει μια σφαγή παρόμοια με τη μαζική δολοφονία στην Πράγα, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του δράστη.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο 64χρονος συλληφθείς κρατούνταν στην πόλη Ζιλίνα, αφού κάλεσε την άμεση δράση ισχυριζόμενος ότι σκόπευε να κάνει «αυτό που συνέβη στην Πράγα».

Τώρα αντιμετωπίζει δίωξη για διάδοση γενικού συναγερμού, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Αναφορές της σλοβακικής αστυνομίες λένε ότι ο άνδρας κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για να πει ότι ήθελε να αποκτήσει ένα όπλο και να πραγματοποιήσει μια παρόμοια σφαγή.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς οπλισμένους με αυτόματα όπλα να σπάζουν την πόρτα του διαμερίσματός του λίγο αργότερα και να τον συλλαμβάνουν.

Στην Τσεχία, ένας άλλος άνδρας συνελήφθη αφού απείλησε να σκοτώσει τα επιζώντα μέλη της οικογένειας του ένοπλου. Η αστυνομία είπε ότι βρήκε ένα νόμιμα κρατούμενο όπλο στο σπίτι του στην περιοχή Vysocina νοτιοανατολικά της Πράγας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα