Σπείρα διαρρηκτών: Δύο από τους συλληφθέντες εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος πορτιέρη σε κλαμπ στο Μπουρνάζι

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
EUROKINISSI

Από τους αστυνομικούς έχουν γίνει έως τώρα, 13 συλλήψεις, πάνω από 20 προσαγωγές και θεωρείται πως στην σπείρα συμμετείχαν τουλάχιστον 23 άτομα.

Υπεύθυνοι για τουλάχιστον 110 κλοπές-διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής ήταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση και εφόδους που πραγματοποιήθηκαν από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι, σε διάφορες περιοχές σε Δυτική Αττική, Βλυχό Μεγάρων, Πειραιά και Αθήνα.

Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, πραγματοποίησαν πάνω από 20 εφόδους σε οικίες υπόπτων και σε χώρους αποθήκευσης κλοπιμαίων,  όπου έχουν ανευρεθεί και κατασχεθεί όπλα, ναρκωτικές ουσίες, κλοπιμαία και διάφορα τιμαλφή. Από τους αστυνομικούς έχουν γίνει έως τώρα, 13 συλλήψεις, πάνω από 20 προσαγωγές και θεωρείται πως στην σπείρα συμμετείχαν τουλάχιστον 23 άτομα.

Για δύο από τους συλληφθέντες προέκυψε μάλιστα πως εμπλέκονται στο περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος πορτιέρη σε κλαμπ στο Μπουρνάζι, τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι, όταν τους αρνήθηκε την είσοδο στο νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο 8μηνο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις αναμένονται να γίνουν όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχει παρατηρηθεί ανάλογη δραστηριότητα από συμμορίες που έχουν συσταθεί σε καταυλισμούς. Με την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα