Ταϊλάνδη: Μυστήριο με τους νεκρούς τουρίστες σε ξενοδοχείο – Τι συνέβη στη σουίτα 502

Διαβάζεται σε 5'
Αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση θανάτου έξι τουριστών σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ
Αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση θανάτου έξι τουριστών σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ 2024 Sakchai Lalit/AP Photo

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο των έξι τουριστών που δηλητηριάστηκαν με κυάνιο σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη. Ποια στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές.

Tίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που είχε λάβει χώρα στις 15 Ιουλίου, στον πέμπτο όροφο του Grand Hyatt Erawan στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης μέχρι που οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα και αντίκρησαν τους έξι νεκρούς τουρίστες. Νωρίτερα, κανείς δεν ακούστηκε να ουρλιάζει ή να καλεί σε βοήθεια, κανείς δεν είχε καταφέρει να φτάσει καν στην πόρτα. Ακόμα και στο εσωτερικό του δωματίου, δεν υπήρχαν προφανή σημάδια πάλης και το γεύμα που είχε σερβιριστεί στο τραπέζι για να το απολαύσουν οι ένοικοι ήταν ανέγγιχτο.

Έξω από το δωμάτιο 502, η μόνη ένδειξη για τη φρίκη που επικρατούσε στο εσωτερικό του ήταν το γεγονός ότι η ομάδα είχε αργήσει να φύγει από το ξενοδοχείο. Και όμως μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο υπήρχαν έξι πτώματα με φλιτζάνια τσαγιού γεμάτα κυάνιο.

Οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να καταλάβουν ότι οι ένοικοι του δωματίου είχαν πιει δηλητηριασμένο τσάι, αναφέρει το ΒΒC. Λίγες ημέρες μετά το έγκλημα, τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν: γιατί και ποιος το έκανε;

Μέσα στη σουίτα 502

Οι τουρίστες, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες με καταγωγή από το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ, ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών, έκαναν ξεχωριστά check-in στο ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο και τους παραχωρήθηκαν πέντε δωμάτια – τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο.

Η Chong έκανε check-in στο δωμάτιο 502 την Κυριακή. Οι υπόλοιποι πέντε την επισκέφθηκαν στη σουίτα της εκείνη την ημέρα, αλλά επέστρεψαν στα δωμάτιά τους τη νύχτα.

Πριν το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Dang Hung Van παρήγγειλε έξι φλιτζάνια τσάι και ο Dinh Tran Phu παρήγγειλε τηγανητό ρύζι. Και οι δύο παρήγγειλαν από τα δωμάτιά τους αλλά ζήτησαν οι παραγγελίες τους να παραδοθούν στο δωμάτιο 502 στις 14:00 τοπική ώρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14:00, η Chong άρχισε να παραλαμβάνει τις παραγγελίες στο δωμάτιο 502. Ήταν μόνη της στη σουίτα εκείνη την ώρα. Η αστυνομία δήλωσε ότι αρνήθηκε την προσφορά του σερβιτόρου να ετοιμάσει τσάι για την παρέα της. Ο σερβιτόρος διαπίστωσε επίσης ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς αγχωμένη».

Η υπόλοιπη παρέα άρχισε να καταφθάνει λίγο αργότερα. Στις 14:17, και οι έξι φαίνονταν στην πόρτα πριν κλείσει. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κανένα σημάδι κίνησης από το εσωτερικό. Είχε προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν. Η αστυνομία μπήκε στο δωμάτιο στις 16:30 της Τρίτης και βρήκε και τους έξι να κείτονται νεκροί στο πάτωμα.

Το τελευταίο γεύμα των έξι τουριστών που βρέθηκαν νεκροί σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ
Το τελευταίο γεύμα των έξι τουριστών που βρέθηκαν νεκροί σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ 2024 Royal Thai Police via AP

Από την αρχική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο άτομα προσπάθησαν να φτάσουν στην πόρτα της σουίτας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όλα τα πτώματα έφεραν σημάδια δηλητηρίασης από κυάνιο, το οποίο μπορεί – σε ορισμένες δόσεις – να σκοτώσει ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά μετά την κατανάλωσή του. Τα χείλη και τα νύχια τους είχαν γίνει σκούρα μοβ υποδηλώνοντας έλλειψη οξυγόνου, ενώ τα εσωτερικά τους όργανα έγιναν «κόκκινα σαν αίμα», ενδεικτικό της δηλητηρίασης από κυάνιο.

Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει «καμία άλλη αιτία» που να εξηγεί το θάνατό τους «εκτός από το κυάνιο». Διεξάγονται περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστεί η «ένταση» της θανατηφόρας χημικής ουσίας και να αποκλειστούν άλλες τοξίνες. Το κυάνιο στερεί το οξυγόνο από τα κύτταρα του σώματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή. Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη, δύσπνοια και εμετό.

Η χρήση του στην Ταϊλάνδη ελέγχεται αυστηρά και όσοι βρεθούν να έχουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε κυάνιο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Ποιος τους δηλητηρίασε;

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο δράστης της δολοφονίας– αυτοκτονίας αλλά δεν γνωρίζει ακόμα ποιος. Σύμφωνα με το βιετναμέζικο πρακτορείο VN Express, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η Chong είχε μηνυθεί από τους άλλους πέντε για τις αποτυχημένες επενδύσεις τους. Η συνάντηση στην Μπανγκόκ είχε συγκληθεί για να διαπραγματευτεί έναν διακανονισμό, αλλά η προσπάθεια απέτυχε.

Ποια στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές

Έξι νεκροί τουρίστες σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ
Έξι νεκροί τουρίστες σε ξενοδοχείο στη Μπανγκόκ 2024 Chatkla Samnaingjam/AP Photo

Η αστυνομία ζήτησε κατάθεση από τον ξεναγό του γκρουπ στην Μπανγκόκ, τον 35χρονο Phan Ngoc Vu. Ο ξεναγός φέρεται να είπε ότι πριν πεθάνει η Thi Nguyen Phuong Lan, η διαμεσολαβήτρια, είχε ζητήσει από κάποιον να αγοράσει παραδοσιακό φάρμακο που περιείχε αίμα φιδιού για τους πόνους των αρθρώσεών της.

Επίσης, στη σουίτα βρέθηκαν δύο μεταλικά θερμός τα οποία δεν ανήκουν στο ξενοδοχείο. Τα δοχεία ήταν τοποθετημένα δίπλα στα φλιτζάνια τσαγιού με κυάνιο, κοντά στο τραπέζι.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα