Τέμπη: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αγώνα δρόμου 30 χιλιομέτρων διοργανώνουν οι συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, στη μνήμη των 57 νεκρών.

Αγώνας δρόμου μήκους 30 χιλιομέτρων στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, διοργανώνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το 2ο χλμ Λάρισας – Συκουρίου και θα τερματίσει στο σημείο-“μηδέν”

“Είναι αφιερωμένος στις ψυχές που χάθηκαν”, δήλωσε στο ThessToday.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, μιας και πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα, δεν θα υπάρχουν “πρωτιές, κατηγορίες βραβεύσεων, μετάλλια, χρονομέτρηση, όριο τερματισμού, όρια αποκλεισμού, αψίδες εκκίνησης – τερματισμού, αλλά και μουσική”.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί της 3ης Μαρτίου, από τους συγγενείς των θυμάτων και αντί για τη γνώριμη αθλητική αψίδα, στον συγκεκριμένο αγώνα η “αψίδα” θα οριοθετείται από μαύρες σημαίες δεξιά και αριστερά, οι οποίες θα αναγράφουν “1ος Δρόμος Μνήμης”.

Ακολούθως, θα τελεστεί τρισάγιο, ενώ θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας θα ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, όπως και παρόμοιες δράσεις που θα ετοιμάσουμε για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό τις ενθαρρύνουμε και τις υποστηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καρυστιανού.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον αγώνα δρόμου

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Η απόσταση των 30 χλμ. χαρακτηρίζεται ως μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, παρόλα αυτά ο δρομέας θα βρίσκεται στο δρόμο για περίπου 3,5 – 4 ώρες.

Οι δρομείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν εμπειρία από ανάλογες αποστάσεις, 30 ή και περισσότερων χιλιομέτρων ή τουλάχιστον 2 συμμετοχές σε αγώνες Ημιμαραθωνίου 21χλμ. τα 2 τελευταία χρόνια τους οποίους να έχουν τερματίσει στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

Ο αριθμός των αθλητών που γίνονται δεκτοί στον «1ο Δρόμο Μνήμης» ορίζεται στους 300, λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια των οργανωτικών δυνατοτήτων των διοργανωτών, τον έλεγχο του αγώνα σε θέματα ασφάλειας, όπως και την περιβαλλοντική ευθύνη διοργανώσεων με μαζικό χαρακτήρα.

Εκτός από ασφάλεια και παροχή πρώτων βοηθειών, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διανέμονται όλες οι απαραίτητες προμήθειες προς τους αθλητές, ενώ στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το «σημείο μηδέν» θα μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν την δυνατότητα να τρέξουν (παιδιά, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το τρέξιμο αλλά θέλουν να συμμετέχουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο), να βαδίσουν την απόσταση.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα