Χανιά: Φυλάκιση 3,5 χρόνων στον επιχειρηματία που έψαχνε τη γυναίκα του για να τη σκοτώσει

Διαβάζεται σε 3'
Χανιά: Φυλάκιση 3,5 χρόνων στον επιχειρηματία που έψαχνε τη γυναίκα του για να τη σκοτώσει
zarpanews

Ενας 58χρονος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλακή. Εψαχνε τη γυναίκα του για να την σκοτώσει όπως διαπίστωσε το δικαστήριο.

Φυλάκιση 3,5 χρόνων χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτική δύναμη στην έφεση επέβαλε την Παρασκευή το μονομελές αυτόφωρο πλημμελιδικείο στον 58χρονο Χανιώτη ιδιοκτήτη ψητοπωλείου που συνελήφθη την Τρίτη το πρωί με το όπλο γεμισμένο και σηκωμένο τον κόκκορα.

Οπως αναφέρει το Zarpanews αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 58χρονος πήρε το δρόμο για την φυλακή, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως είχε αποφασίσει να σκοτώσει τη σύζυγό του ενώ αστυνόμος που χειρίστηκε την υπόθεση σχολίασε χαρακτηριστικά πως «προλάβαμε μία ακόμα γυναικοκτονία».

Αυτό που βάρυνε ιδιαίτερα στην απόφαση για άμεση έκτιση της ποινής χωρίς αναστολή, ήταν το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, φεύγοντας από το σπίτι του το πρωί της Τρίτης, άφησε στον γιο του την χρεωστική του κάρτα μαζί με ένα σημείωμα που αποκάλυπτε τον κωδικό pin αλλά και κάποια σημεία όπου υπήρχαν μετρητά μέσα στο σπίτι ενώ ανατριχίλα στο ακροατήριο προκάλεσε η αναφορά του εισαγγελέα της έδρας στο περιεχόμενο του σημειώματος που έγραφε:«Φεύγω. Πάω να κανονίσω έναν λογαριασμό, να προσέχεις τον αδερφό σου».

Από τη μεριά του ο 58χρονος υποστήριξε πως η πρόθεσή του ήταν να δώσει τέλος στη ζωή του όχι να σκοτώσει την σύζυγό του ενώ σε ερώτηση του εισαγγελέα «και γιατί δεν αυτοκτονήσατε μέσα στο σπίτι σας αλλά κάνατε βόλτες;» απάντησε πως ήθελε πρώτα να σκεφτεί. Νωρίτερα, ο δικηγόρος του είχε ζητήσει να δωθεί αναβολή στην υπόθεση ώστε ο κατηγορούμενος να εξεταστεί από ψυχίατρο, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

“Δεν με άφηνε να πάω μόνη μου ούτε στο σούπερ μάρκετ”

Στα γεγονότα εκείνης της ημέρας αναφέρθηκε η σύζυγός του, με την οποία είναι μαζί 37 χρόνια και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Όπως είπε, την Δευτέρα έπαθε ένα ξαφνικό λουμπάγκο που την ακινητοποίησε και μετά από χρόνια χρειάστηκε να μείνει την Τρίτη το πρωί μόνη της στο σπίτι αντί να τον συνοδεύσει στην οικογενειακή τους επιχείρηση, ένα οβελιστήριο – ψητοπωλείο όπου εργάζονταν και οι δύο.

«Έμεινα μόνη μου να ξεκουραστώ. Τον τελευταίο χρόνο το μαρτυρίο μου ήταν απερίγραπτο. Είναι ένας πάρα πολύ κακός άνθρωπος. Όταν στρεσαριζόταν με κλωτσούσε. Ειδικά τον τελευταίο χρονο δεν μπορούσα να πάω πουθενά ζηλευε ότι παντού θα υπάρχει ένας άντρας ή ένας εραστής.

Μετά άρχισε να μαζεύει και όπλα. Άρχιζε να μου δείχνει τι κάνει το κάθε όπλο, πώς χρησιμοποιείται και πώς σκοτώνει. Φοβόμουνα πολύ. Παντού πηγαίναμε μαζί και γυρίζαμε μαζί, ούτε σούπερ μάρκετ δεν πήγαινα μόνη μου, δεν με άφηνε» τόνισε και συνέχισε εξηγώντας οτι είχε κάνει απόπειρα να χωρίσει, φεύγοντας από το σπίτι αλλά εκείνος την έπεισε για το καλό των παιδιών να επιστρέψει.

«Εκεινη τη μέρα το πρωί πριν φύγει άρχιζε να με βρίζει να με απειλεί ότι θα με σκοτώσει ότι και θα σκοτωθει κι αυτός.
Μετά έφυγε κι εγώ πήρα τη μεγάλη απόφαση. Ξεκίνησα να πάω στην αστυνομία να ζητήσω βοήθεια. Έκανα ένα βήμα και μπροστά και πέντε πίσω» τόνισε.

Στην κατοχή του καταδικασμένου πλέον 58χρονου βρέθηκαν:
• Πιστόλι με γεμιστήρα

• Κυνηγετικό όπλο

• 153 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

• Βαλλίστρα με πέντε βέλη και εξάρτημα φακού

• Αναδιπλούμενο μαχαίρι

Ο ίδιος δικαιολόγησε την ύπαρξη των όπλων λέγοντας πως είναι κειμήλια του πατέρα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα