Χαρίτσης για τα περί επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ: “Είστε γελασμένοι παιδιά, δεν μας αρέσουν τα reality”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης INTIME

“Πληρωμένη” απάντηση του Αλέξη Χαρίτση στα σενάρια που θέλουν στελέχη της Νέας Αριστεράς να καλοβλέπουν επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο καθιέρωμένο του κυριακάτικο σημείωμα στο facebook, ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε σενάρια που θέλουν στελέχη της Νέας Αριστεράς να επιστρέφουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά

Οι σημειώσεις μου για την εβδομάδα που πέρασε.

Σημείωση 1. Το success story Μητσοτάκη αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας μόνο για τους πλούσιους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού φτάνει το 26,1% και είναι το 4ο χειρότερο της ΕΕ.

Το ποσοστό της φτώχειας δεν μειώνεται παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Αυτό που φαίνεται «οξύμωρο» με βάση την κοινή λογική, αποτελεί την ουσία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής Μητσοτάκη: Ανάπτυξη με βάθεμα της φτώχειας και αύξηση των ανισοτήτων, ανάπτυξη που ωφελεί μόνο τους πλούσιους.
Η αναδιανομή του κοινωνικού εισοδήματος στο πλαίσιο ενός άλλου δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής πρότασής μας.

Σημείωση 2. Συνέχεια success story. Το τρένο του Προαστιακού μπήκε στις ράγες του Μετρό.
Απίστευτα πράγματα! Το «από τύχη ζούμε» δεν είναι καθόλου υπερβολή. Είκοσι ολόκληρους μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, στα μέσα σταθερής τροχιάς επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Αν το διαβόητο επιτελικό κράτος αφιέρωνε το χρόνο του στη βελτίωση των σιδηροδρόμων και όχι στη συκοφάντηση των οικογενειών των θυμάτων που οργάνωσαν τη συναυλία για τα Τέμπη, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν καλύτερα.Aλλά για το σύστημα Μητσοτάκη προτεραιότητα είναι η προπαγάνδα, όχι η καλύτερη λειτουργία του κράτους και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σημείωση 3. Διαβάσαμε κάτι περί «επιστροφής στο μαντρί».
Είστε γελασμένοι παιδιά. Εμείς είμαστε με την Αριστερά και την πολιτική, όχι με τα reality και τις σαπουνόπερες.

Σημείωση 4. Η Ακροδεξιά δίνει γραμμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μπορεί η ιταλική Δικαιοσύνη να έβαλε φρένο στην προσπάθεια της Μελόνι να στήσει «ιταλικά» κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στην Αλβανία, αλλά η δική της προσέγγιση έδωσε τον τόνο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.
Είναι η ξενοφοβική και ρατσιστική Ακροδεξιά που θεωρεί ότι το μόνο ζητούμενο της μεταναστευτικής πολιτικής είναι η αποτροπή. Με κάθε δυνατό μέσο, ακόμα και με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.
Είναι η Ακροδεξιά που δεν βλέπει στις μεταναστευτικές ροές κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά «εισβολείς». Πλέον αυτή ακριβώς η ακροδεξιά προσέγγιση κυριαρχεί στην ΕΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να μιλήσουμε με παρρησία για την ανθρωπιά, τα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη.
Να μιλήσουμε για το μεταναστευτικό ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και διατήρησης του κράτους πρόνοιας, όπως έκανε (φωτεινή εξαίρεση στον ευρωπαϊκό σκοταδισμό) ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
Να μην αφήσουμε στην Ευρώπη τη σκιά του μίσους να κρύψει τις αχτίδες του δικαίου.

Σημείωση 5. Στην Ελλάδα ομοίως η Ακροδεξιά δίνει τον τόνο στη γαλάζια πολυκατοικία.
Ο Μητσοτάκης πλειοδοτεί σε συντηρητισμό για να απαντήσει στην κριτική από τα δεξιά που του κάνουν ο Σαμαράς και οι ακροδεξιοί.
Το να υιοθετείς όμως τη λογική των ακροδεξιών και να ενσωματώνεις σημαντικά στοιχεία του προγράμματός τους δεν τους αποδυναμώνει. Στο τέλος της ημέρας τους καθιστά πιο δυνατούς. Το είδαμε και στη Γαλλία με τον Μακρόν.
Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί εμπλέκουν στις ενδοπαραταξιακές τους κόντρες την εξωτερική πολιτική. Ο εθνολαϊκισμός και η δημαγωγία έχουν βλάψει και συνεχίζουν να βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα.
Εμείς τοποθετούμαστε πάντα από θέσεις αρχής. Λέμε «ναι» στον διάλογο με την Τουρκία χωρίς ξένες επιδιαιτησίες, με τελικό στόχο τη Χάγη και την επίλυση της διαφοράς μας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.
Λέμε όμως «όχι» στις εν κρυπτώ κινήσεις, τον ατλαντισμό, τη διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής με τους όρους του εσωτερικού κομματικού ακροατηρίου.

Σημείωση 6. Από τη Γάζα ως τον Λίβανο το Ισραήλ διαπράττει καθημερινά εγκλήματα πολέμου.
Μαζικές δολοφονίες αμάχων, ανατίναξη ολόκληρων χωριών, στοχοποίηση ακόμα και των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ.
Εγκλήματα που διαπράττονται ανερυθρίαστα σε δημόσια θέα.
Εγκλήματα που δεν θα μπορούσαν να διαπραχθούν χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών.

Μετά τη δολοφονία του Σινουάρ, διαβάζουμε «αναλύσεις» ότι τώρα είναι η ώρα για αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν. Μια εγκληματική παραφροσύνη βυθίζει τη Μέση Ανατολή στο αίμα και απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα.
Ας μη γελιόμαστε. Ο Νετανιάχου δεν θα σταματήσει αν δεν υποχρεωθεί να σταματήσει. Η σιωπή και η απραξία συνιστούν συνενοχή. Εμπάργκο όπλων και κυρώσεις τώρα στο Ισραήλ για να σταματήσει τη γενοκτονία.

Σημείωση 7. Το 1ο συνέδριο της Νέας Αριστεράς στις 7-10 Νοέμβρη. Θα είναι τομή, να είστε σίγουροι-ες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα