Αυτό είναι το στενότερο σημείο μεταξύ κάθε νησιού του Αιγαίου και της Τουρκίας
Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Σάμου στο στενό της Μυκάλης, ή αλλιώς μια ανάσα από τα παράλια της Μικράς Ασίας
- 01 Μαρτίου 2018 07:28
Πετάξτε πάνω από μια ρηχή, μαγευτική παραλία με χρυσή, πολύ λεπτή άμμο, μια ανάσα από την Τουρκία.
Πετάξτε πάνω από μια ρηχή, μαγευτική παραλία με χρυσή, πολύ λεπτή άμμο, μια ανάσα από την Τουρκία.
Ψιλή Άμμος Σάμου. Στο κοντινότερο σημείο των θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται αυτός ο μαγευτικός παράδεισος.
Πρόκειται για μια παραλία στην οποία έχουν βγει άλλωστε πολλοί παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που τα τελευταία χρόνια φεύγοντας από τη φρίκη του πολέμου, αναζητούν ένα πέρασμα στην Ευρώπη.
Δείτε το drone βίντεο του haanity:
Η παραλία βρίσκεται στο Στενό της Μυκάλης που χωρίζει το νησί της Σάμου με την Τουρκία. Στο στενότερο σημείο είναι μόλις 1,6 χλμ. πλάτος, το στενότερο μεταξύ κάθε νησιού του Αιγαίου και της Τουρκίας.
Πήρε το όνομά του από το κοντινό Όρος Μυκάλη στην τουρκική ηπειρωτική χώρα. Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Ποταμού Μαιάνδρου-Χερσονήσου της Μυκάλης (Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Millî Parkı), που βρίσκεται στην περιοχή Κουσάντασι της επαρχίας Αϊδινίου, βρίσκεται κατά μήκος του στενού.
Στο Στενό της Μυκάλης έλαβε χώρα και η ναυμαχία στις 5 Αυγούστου του 1824, όταν ο ελληνικός στόλος υπό την αρχηγία του Υδραίου καραβοκύρη Γεωργίου Σαχτούρη νίκησε τον τουρκικό στόλο του Χοσρέφ Πασά και απέτρεψε την κατάληψη της Σάμου. Οι απώλειες για το τουρκικό ναυτικό ήταν τρία κατεστραμμένα πλοία και 1000 άνδρες. Οι Έλληνες έχασαν μόλις τρεις μπουρλοτιέρηδες. Τα τουρκικά πλοία πυρπολήθηκαν από τα ελληνικά πυρπολικά.
Η Ναυμαχία της Σάμου, με την επακολουθήσασα Ναυμαχία του Γέροντα (29 Αυγούστου 1824), διασφάλισε την ανεξαρτησία της νήσου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα. ‘Ομως, η Σάμος δεν συμπεριελήφθη στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, καθώς αναγορεύτηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις σε αυτόνομη ηγεμονία, φόρου υποτελής στο σουλτάνο. Στον εθνικό κορμό ενσωματώθηκε τελικά στις 2 Μαρτίου 1913, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου.
Πηγή βίντεο drone: haanity
Περισσότερα βίντεο: facebook.com/haanity