Αυτό που θέλει η Mariah Carey είσαι εσύ

Αυτό που θέλει η Mariah Carey είσαι εσύ

Το "All I want for Christmas is you" είναι το τραγούδι με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο διαδίκτυο, παγκοσμίως. Ας δούμε την αλλαγή της Mariah Carey από το 1994 -και την... πρώτη εμφάνιση του άσματος- μέχρι σήμερα.

To “Αll Ι want for Christmas is you” ανήκει πια στα old time classic τραγούδια που ακούτε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξανά και ξανά, τέτοιες ημέρες. Υπάρχει ένα video που δείχνει τις αλλαγές της Mariah Carey μέσα στα χρόνια, ενόσω ερμηνεύει την έμπνευση που είχε το 1994, για τα Χριστούγεννα.

Η Carey ερμήνευσε αυτό που ακούς περί τις 10 φορές, την ημέρα, για πρώτη φορά το 1994, όταν ήταν μόλις 24 χρόνων (ή 25, καθώς για την ημερομηνία γεννήσεως της υπάρχουν δυο εκδοχές). Ακόμα και σήμερα, έχει λαμβάνειν από αυτό. Δείτε το σχετικό post που έκανε προ 2 ημερών, όταν το “All Ι want for Christmas is you” έγινε το πλέον streamαρισμένο (με το μεγαλύτερο αριθμό αναπαραγωγών, στο διαδίκτυο) τραγούδι στο Spotify, παγκοσμίως!

Για την ιστορία, την πρωτιά για το 2017 έχει ο Ed Sheeran, χάριν του “Shape of You” που έφτασε τα 1.5 δισεκατομμύρια streams.

Ο πατέρας της, Alfred είναι Αφροαμερικανός, με καταγωγή από τη Βενεζουέλα και μηχανικός στο επάγγελμα. Η μητέρα της, Patricia, Ιρλανδή (ο μαύρος πατέρας της είχε ρίζες στην κούβα) και τραγουδίστρια όπερας, πριν γίνει δασκάλα φωνητικής. Το σπίτι τους ήταν στο Long Island, της New York. Όταν η Mariah ήταν 3 οι γονείς της χώρισαν -με τον πατέρα της δεν διατήρησε σχέσεις. Ως μαθήτρια γυμνασίου άρχισε να γράφει ποιήματα και να τα “ντύνει” με μελωδίες. Μετά το σχολείο, δούλεψε ως σερβιτόρα -συνήθως την απέλυαν έπειτα από δυο εβδομάδες-, ώστε να καταφέρει να φτιάξει demo. Το πήγε σε όλες τις εταιρίες. Την απέρριψαν όλες, ώσπου γνώρισε την Brenda K. Starr -ανερχόμενη τραγουδίστρια της pop.

Έγινε η δεύτερη φωνή της και η Brenda έδωσε το demo της στον επικεφαλής της Columbia Records, Tommy Mottola. Εκείνος, μετά τα δυο πρώτα τραγούδια, τηλεφώνησε στην Brenda και ζήτησε να συναντήσει τη Mariah, που στη συνέχεια (1990) την έκανε την κύρια τραγουδίστρια pop της Columbia (είχε να ανταγωνιστεί με τις Whitney Houston και Madonna).

To πρώτο της video clip

Η Mariah είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την έκταση της φωνής της σε πέντε οκτάβες (συνήθως η ανθρώπινη φωνή “πιάνει” 2), ενώ έφτανε και σε νότες από την 7η. Όλα αυτά την έβαλαν και στο Guinness World Records.

Το πρώτο της album (είχε τίτλο το όνομα της) πούλησε περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Εκείνη κέρδισε ουκ ολίγα βραβεία (όπως της νέας καλλιτέχνιδος). Το παραμύθι μόλις είχε αρχίσει. Παντρεύτηκε τον Mottola το 1993. Χώρισαν το 1997, όταν έγινε γνωστό πως ο σύζυγος της ήθελε να ‘χει τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή και την καριέρα της. Το 2008 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Nick Cannon, με τον οποίον απέκτησαν δίδυμα. Χώρισαν το 2014, το διαζύγιο βγήκε το 2016. Τον Γενάρη εκείνου του έτους, η Carey αρραβωνιάστηκε με τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο James Packer. Χώρισαν τον Οκτώβριο. Ας δούμε πώς είναι σήμερα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει φωτογραφία της, στην οποία δεν είναι περιποιημένη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα