Είναι οι φάρσες του Ρεμί Γκαγιάρντ αντιγραφή από Βρετανική εκπομπή;

Είναι οι φάρσες του Ρεμί Γκαγιάρντ αντιγραφή από Βρετανική εκπομπή;

Το βίντεο με τα βίντεο κατ' αντιπαράσταση έχουν προκαλέσει σούσουρο στη Γαλλία. Ο ίδιος ο κωμικός απαντά στα κακεντρεχή όπως τα χαρακτηρίζει ΜΜΕ

Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Γάλλους φαρσέρ στον κόσμο. Ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα, με τους θαυμαστές του να έχουν κάνει ευαγγέλιο το “είναι όταν κάνει ότι να ‘ναι, που γίνεσαι όποιος να ‘ναι”. Πριν από μερικές ημέρες ωστόσο κυκλοφόρησε ένα βίντεο άλλου διαδικτυακού καναλιού, το οποίο έβαζε τις φάρσες του Γκαγιάρντ πλάι σε παλιότερες που είχε βιντεοσκοπήσει Βρετανός συνάδελφός του. Οι ομοιότητες, τραγικά πολλές για να μπορέσει κανείς να μιλήσει για τυχαίο γεγονός. 

Δείτε και θα καταλάβετε:

Η εκπομπή Trigger Happy TV, προβλήθηκε στο Channel 4 της Μεγάλης Βρετανίας από το 2000 ως το 2003, πολύ πριν ο Ρεμί φανταστεί τις απίθανες διαδικτυακές του φάρσες. Όπως είναι φανερό, πολλά από τα acts που τον χαρακτήρισαν είχαν ήδη γίνει στο παρελθόν από τους Βρετανούς φαρσέρ.

Σε ένα βίντεο ο Γάλλος απάντησε στα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν το θέμα και εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο που μεταχειρίστηκαν το θέμα. Όπως λέει υπάρχουν και άλλες εκπομπές του εξωτερικού οι οποίες έχουν αντιγράψει δικές τους ιδέες. Πολλές από αυτές μάλιστα τις παραθέτει πλάι, πλάι, όπως ακριβώς στο βίντεο που εξέθετε τον ίδιο σε σχέση με το βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο Ρεμί στο βίντεο τα βάζει με τα μέσα ενημέρωσης, που όπως λέει ασχολήθηκαν τόσο με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δεν είχαν ούτε μισή κουβέντα για τη δράση του. Μάλιστα παραθέτει παραδείγματα διαφημιστικών σποτ, της Renault και της Mastercard, που εμπνεύστηκαν από βίντεό του (δείτε στο 7’44”). “Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια και έρχεστε να με ‘προκαλέσετε’ για τρεις βλακείες” αναφέρει φανερά εκνευρισμένος και προσθέτει: “Έχω κάνει ίσως 200 βίντεο και κολλάτε σε 12 που μοιάζουν με των Βρετανών”. Όπως σημειώνει και οι Βρετανοί έχουν δουλειές που θυμίζουν παλιότερα πρότζεκτ της γαλλικής τηλεόρασης των ’90s ή ακόμη πιο παλιές ιδέες του Αμερικανού Buster Keaton. “Δεν εφηύραμε τίποτα” σχολιάζει.

Κλείνοντας ο Γάλλος απευθύνθηκε στο κοινό του λέγοντας πως όσοι τον ακολουθούν τόσα χρόνια, μπορούν να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να δημιουργήσει καταφύγια ζώων, όπου εκείνα θα ζουν ελεύθερα και όχι σε κλουβιά. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι “ένοχος” ο Ρεμί Γκαγιάρντ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα