Η Aly Raisman φόρεσε τα λόγια της

Η Aly Raisman φόρεσε τα λόγια της

Η Aly Raisman ήταν μεταξύ των 250 θυμάτων του γιατρού που κακοποιούσε αθλήτριες, για δυο δεκαετίες. Μετά την κατάθεση της στο δικαστήριο, πέρασε την άποψη της για τα δικαιώματα των γυναικών στο επόμενο επίπεδο.

H Aly Raisman ήταν μεταξύ των 160 γυναικών που κατέθεσαν ενώπιον του δικαστή, ώστε να διασφαλίσουν πως ο Larry Nasser δεν θα πειράξει κανένα άλλο κορίτσι στη ζωή του. Τα θύματα του γιατρού της εθνικής ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ και του Michigan University ξεπέρασαν τα 250, σε περίοδο δύο δεκαετιών.

Η 23χρονη τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, τα λόγια της οποίας έγιναν το κατ’ εξοχήν μήνυμα της γυναικείας δύναμης, ήταν μεταξύ αυτών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε περισσότερα από 250 χρόνια φυλάκισης .

Μετά τη δίκη και την καταδίκη του θηρευτή, η Raisman συμφώνησε να μετάσχει σε φωτογράφηση του Sports Illustrated, στο πιο εικονικό τεύχος (swimsuit issue) που φέτος θα αφορά γυναίκες που θα φορούν τα λόγια τους. Το project ονομάστηκε “In Her Own Words” (με τα λόγια της) και γνωστά κορίτσια έγραψαν “δυνατές” λέξεις στο σώμα τους, αυτές που τις εκπροσωπούσαν καλύτερα και εκπροσωπούσαν κατά τον καλύτερο τρόπο το κίνημα #MeToo . Αυτή είναι η λήψη της Raisman.

Έγραψε στο σώμα της “οι γυναίκες δεν χρειάζεται να είναι σεμνές, για να χαίρουν σεβασμού” και στο post που έκανε στη σελίδα της στο Instagram εξήγησε ” ζείστε για εσάς. Όλοι θα έπρεπε να νιώθουν άνετα, με το να εκφράζουν τους εαυτούς τους, κατά τρόπο που τους κάνει ευτυχισμένους. Οι γυναίκες μπορεί να είναι έξυπνες, έντονες, σέξι, δυνατές, να υπερασπίζονται την αλλαγή, ενώ φορούν ό,τι τους κάνει να νιώθουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο καιρός που οι γυναίκες μάθαιναν να ντρέπονται για το σώμα τους έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Το γυναικείο σώμα είναι όμορφο και θα πρέπει όλες να είμαστε υπερήφανες για αυτό που είμαστε, μέσα μας και έξω μας“.

Η άμεση απάντηση της Raisman -στις κατηγορίες

Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής πέρυσι, όταν εμφανίστηκε με μαγιό στο αντίστοιχο τεύχος του Sports Illustrated. Πολλοί έγραψαν στα σχόλια “αναρωτιέμαι πόσα χρήματα της έδωσαν για να ποζάρει γυμνή, ξανά. Είναι ξεπουλημένη”. Εκείνη απάντησε πως ” για να είμαι ξεκάθαρη, επειδή μια γυναίκα κάνει σέξι φωτογράφηση ή φορά ένα σέξι φόρεμα, δεν σημαίνει πως παραχωρεί στους άνδρες το δικαίωμα να την ντροπιάσουν ή να μην την πιστέψουν όταν κάνει ένα βήμα μπροστά και λέει πως κακοποιήθηξε σεξουαλικά. Και όταν μια γυναίκα ντύνεται σέξι, δεν σημαίνει πως δίνει στους άνδρες το δικαίωμα να την κακοποιήσουν. Οι γυναίκες είναι ελεύθερες να αισθάνονται σέξι και άνετα στο σώμα τους. Για την ακρίβεια, σας ενθαρρύνω να το κάνετε και να φοράτε ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλά“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα