Η “Hawk Tuah Girl” μίλησε – Τα αηδιαστικά μηνύματα που λαμβάνει και η Πάμελα Άντερσον

Διαβάζεται σε 7'
Haliey Welch
Haliey Welch YOUTUBE: PLAN BRI UNCUT

Η Haliey Welch μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως, αποκάλυψε την πραγματική της ταυτότητα, τις προθέσεις της αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνει.

Στα 22 της χρόνια η Πάμελα Άντερσον αποφάσιζε να μετακομίσει στο Βανκούβερ από την κωμόπολη του Oyster Harbour όπου είχε γεννηθεί. Σαν φαν των σπορ, πήγε τότε να δει έναν αγώνα του CFL φορώντας ένα διαφημιστικό μπλουζάκι της μπύρας Labatt. Ο καμεραμάν τράβηξε ένα πλάνο της στη διάρκεια του ημιχρόνου, με τους ιδιοκτήτες της Labatt να ζητούν να βρεθεί άμεσα η εν λόγω κοπέλα και να γίνει “icon” στις καμπάνιες τους. Η Παμ υπέγραψε με αυτόν τον τρόπο το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο ως μοντέλο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, έγινε εξώφυλλο στο θρυλικό Playboy και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Όλα αυτά έγιναν 35 χρόνια πριν. Το τελευταίο διάστημα, μια άλλη κοπέλα χαίρει μιας αδιανόητα γρήγορης αναγνώρισης σε όλο το διαδικτυακό σύμπαν, ονόματι Haliey Welch. Η Haliey από το Νάσβιλ των ΗΠΑ, έγινε mega viral με την ατάκα “Hawk tuah” κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης συνέντευξής της στο κανάλι Tim & Dee TV, μετά από έξοδό της μαζί με μια φίλη της.

Μια εκ των ερωτήσεων που δέχθηκαν οι κοπέλες ήταν το “τι μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι που θα κάνει έναν άνδρα να τρελαθεί κάθε φορά”. Η Haliey απάντησε ετοιμόλογα και με εμφανές χιούμορ, λέγοντας πως πρέπει να κάνεις το “Hawk Tuah”, και “Spit on that thing”. Πρακτικά το “Hawk Tuah” είναι η μίμηση του ήχου που κάνουμε όταν φτύνουμε. Μετά από αυτό όλοι έψαχναν να μάθουν την ταυτότητα της νεαρής, ενώ τα memes ήταν καταιγιστικά, μαζί με τα σεξιστικά σχόλια (που δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν). Η ίδια η Halley πάντως διατηρούσε μέχρι πρότινος την ταυτότητά της κρυφή, δεν είχε καθόλου social media, ενώ το μόνο που έκανε ήταν να προχωρήσει σε συνεργασία με μια εταιρεία που εμπορεύεται καπέλα, και έκανε “brand” την ατάκα της.

Μαζί με τη φήμη της, απογειώθηκαν και τα fake news γύρω από αυτή, ότι είναι δήθεν δασκάλα σε σχολείο – που έχασε μάλιστα τη δουλειά της εξ αιτίας του περιστατικού – και κόρη πάστορα. Πράγματα που δεν ισχύουν.

Hawk Tuah Girl: Το επίμαχο βίντεο που έκανε viral τη Haliey, παρακάτω

 

Τώρα, η Haliey Welch μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως στο vidcast της Brianna LaPaglia, ενώ όπως αποκάλυψε πλέον έχει μάνατζερ και επανέρχεται δειλά-δειλά στα social media. Η “πρεμιέρα” της δε στο Instagram, ήταν με εκείνη on stage στο πλευρό του Zach Bryan.

Η αλήθεια για τη Haliey Welch

Στη συνέντευξή της αποκάλυψε πως δεν είναι δασκάλα, ούτε κόρη πάστορα και πως μάλιστα οι γονείς της βρήκαν το viral βίντεό της “πολύ διασκεδαστικό”. Είπε δε πως τα social media τα είχε διαγράψει ήδη έξι μήνες πριν “για προσωπικούς λόγους”. “Δεν τα έσβησα εξ αιτίας του τι έγινε, επειδή φοβήθηκα, το είχα ήδη κάνει για άλλους λόγους. Δουλεύουμε με τον μάνατζέρ μου για το πώς θα τα διαχειριστώ τώρα”, είπε συγκεκριμένα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως μετά την ατάκα της, πλέον η νεαρή έχει ολόκληρη “ομάδα” που δουλεύει για εκείνη ώστε να “λανσάρουν” την εικόνα της, όποια κι αν είναι αυτή, καθώς ακόμη και η ίδια δεν έχει αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει από εδώ και πέρα.

Πρόσθεσε πως δεν θέλει να ταυτιστεί με τη “Hawk Tuah Girl”, να τη θυμούνται και την αναγνωρίζουν δηλαδή μόνο για αυτή τη φράση της. Σχετικά με την εταιρεία που εμπορεύεται καπέλα, σχολίασε πως ο ιδιοκτήτης της είναι οικογενειακός φίλος της οικογένειάς της και πως δεν είχε κανένα θέμα με αυτό, σε αντίθεση με όσους καπηλεύονται και εμπορεύονται ψευδώς την ατάκα.

“Ο τύπος που μας προσέγγισε, εμένα και τη φίλη μου, μας είπε πως θα ανέβαζε το βίντεο στο YouTube μαζί με άλλες συνεντεύξεις και σκέφτηκα πως, οκ, αυτό είναι όλο. Αλλά τελικά έπαιξε και παίζει ακόμη παντού”, πρόσθεσε. Αποκάλυψε πως “πρώτη φορά είδα το βίντεο στις 2 τα ξημερώματα όταν σηκώθηκα για να πάω για δουλειά. Βασικά σηκώνομαι στις 2 γιατί θέλω χρόνο για να ετοιμαστώ και μετά φεύγω για τη δουλειά, γιατί δουλεύω σε ένα εργοστάσιο. Δεν είμαι δασκάλα όπως έγραψαν πολλοί, πρακτικά δεν μπορώ να το κάνω γιατί για να γίνω δασκάλα θα έπρεπε να ήμουν τουλάχιστον 22 (βάσει νόμου στις ΗΠΑ). Ούτε bartender είμαι όπως είπαν άλλοι”, συμπλήρωσε η Haliey, ενώ είπε πως δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το τι έχει συμβεί.

“Είναι creepy να βλέπεις το πρόσωπό σου σε ψεύτικους λογαριασμούς”, σημείωσε. Απαντώντας για τα μηνύματα που δέχθηκε μετά τη φήμη της, είπε πως έλαβε πολλά “άβολα” και “αηδιαστικά” αιτήματα. “Στέλνουν για εμένα στη σελίδα του ανθρώπου που πουλάει τα καπέλα μας. Κάποιος ζητούσε να φτύσω σε ένα βαζάκι και να του το πουλήσω για 600 δολάρια. Θα μπορούσα να βάλω απλώς νερό εκεί μέσα, είναι αηδιαστικό”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της απάντησε πως δεν αισθάνθηκε καθόλου αμήχανα με τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τον YouTuber. “Θα μπορούσα να μιλήσω και σε έναν τοίχο”, δήλωσε. Είπε επίσης πως μαζί με την ομάδα της συζητούν για το πώς θα συνεχίσει την καριέρα της από εδώ και πέρα και πως τα πιο πιθανά σενάρια είναι να κάνει σειρά podcast αλλά και κάποιο διαδικτυακό show αξιοποιώντας το χιούμορ της.

Το αντιφατικό βέβαια είναι πως ενώ η Haliey τόνιζε πως δεν θέλει μεν να ταυτιστεί με την ατάκα “Hawk Tuah”, έλαβε μέρος σε ένα “Hawk Tuah game” απαντώντας σε ερωτήσεις της LaPaglia σχετικά με διάσημες περσόνες με τους οποίους θα μπορούσε δυνητικά να “κάνει κάτι”. Τόσο η ίδια όσο και η φίλη της πάντως ήταν απόλυτα αρνητικές ως προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Άσχετα ή σχετικά με τα παραπάνω, το πώς η Haliey Welch θα αποφασίσει να διαχειριστεί τη φήμη της, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Σε πρώτο χρόνο κατηγορήθηκε από κάποιους για “αντικειμενοποίηση” της θηλυκότητάς της, άλλοι είπαν πως έγινε γνωστή λόγω του πηγαίου χιούμορ της, το οποίο επέδειξε και στη συνέντευξη με τη LaPaglia, με το δεδομένο να είναι πως η “ευκαιρία” πλέον βρίσκεται στα χέρια της.

Για να επιστρέψουμε στην Πάμελα Άντερσον, εκείνη έγινε sex symbol με έναν ανάλογο -για την εποχή- τρόπο, κατέκτησε το star system, αλλά μέσα από αυτό κατάφερε να περάσει τις ακτιβιστικές της θέσεις πάνω σε ζητήματα έμφυλης βίας, σεξισμού και εν γένει φεμινισμού στη “νέα εποχή”. Η Πάμελα χρησιμοποιεί ή μάλλον, εκμεταλλεύεται την εικόνα της ως τρόπο για να επιφέρει θετικές αλλαγές μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις της. “Το πραγματικό νόημα του φεμινισμού είναι το εξής: να χρησιμοποιείς την ισχυρή γυναικεία εικόνα σου για να προκαλέσεις ισχυρά αποτελέσματα στην κοινωνία”, έχει πει στο παρελθόν, κάτι που βέβαια αποτελούσε και “μότο” του Playboy την εποχή που την είχε αναδείξει.

“Έγινα διάσημη σε 150 χώρες στον πλανήτη μέσα από το Baywatch. Άργησα να το καταλάβω, αλλά ανακάλυψα πως μέσα μου είχα μια “φωνή” που ήθελε να εκφραστεί. Και το έκανα”, έχει δηλώσει η Άντερσον. Στην εποχή της μαζικής αναπαραγωγής, των εύπεπτων και γρήγορων πληροφοριών και του massive fame από το σχεδόν “τίποτα”, η Haliey και η κάθε Haliey εκτίθεται στην αφιλτράριστη προβολή σε πολύ πιο σύντομο χρόνο σε σχέση με τις “Πάμελες” του παρελθόντος, τώρα που τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της.

Για την ώρα δείχνει πως το διασκεδάζει με σχετική φειδώ, και “μετράει” τα επόμενα βήματά της με προσοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα