Κάθε μέρα ο κόσμος ξεκινά…

default image

Πώς ένα διαφημιστικό σποτ μπορεί να σε κάνει να ανατρέξεις σε κοσμογονικές θεωρίες, έρωτες, επιστημονικά επιτεύγματα και τελικά τη δύναμη του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει τη γέννηση μικρών θαυμάτων ξανά και ξανά

Ξυπνάς και έξω είναι ακόμα νύχτα, είναι μόλις 6 το πρωί και νιώθεις τόσο έντονα την ανάγκη να αφήσεις το πάπλωμα να σε πλακώσει. Νιώθεις πως μόνο εσύ ξυπνάς τόσο νωρίς. Κι όμως, αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν πολλοί άλλοι, σαν αλλοτινοί “Δημιουργοί” αν μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι, που έχουν ξυπνήσει πριν από σένα για σένα.

 

Αυτούς εξυμνεί και το νέο διαφημιστικό σποτ του Nescafe, το οποίο αποτελεί μια τρόπον τινά “ωδή” θα λέγαμε σε όλους όσοι ξυπνούν πριν από εμάς για μας, εντοπίζοντας τη “γέννηση” στην καθημερινότητά μας. Τον τρόπο που κάποιοι, αν όχι όλοι μας ξεκινούν τον κόσμο κάθε μέρα από την αρχή. Όπως ένα ποτήρι ζεστού καφέ που έχουμε όλοι ανάγκη για να πάρουμε μπροστά.

 

Γέννηση είναι μια καινούρια ημέρα που ξημερώνει για τον καθένα μας. Ιδιαίτερα για εκείνους που πρέπει να σηκωθούν πριν από όλους, για να είναι όλα έτοιμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Είτε πρόκειται για έναν πιλότο αεροσκάφους που καλείται να προσγειώσει με ασφάλεια εκατοντάδες επιβάτες, έναν ψαρά που βγαίνει αχάραγο ακόμη, για να ρίξει τα δίχτυα του ή έναν barista που προετοιμάζει τη μηχανή του για αχνιστό καφέ. Γέννηση είναι κάθε φορά που ένας κτηνοτρόφος ξεκινά την ημέρα του πριν ανατείλει ο ήλιο και βλέπει τα ζώα του να μεγαλώνουν και να ευημερούν.

 

Γέννηση, είναι εκείνη η μέρα που σε κοίταξε κι ένιωσες μέσα σου να φυτρώνει ένα συναίσθημα που δεν είχες αγγίξει ποτέ ξανά. Το άγγιγμα που ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα, το φιλί και το χάδι έκαναν αυτή τη δημιουργία να μεγαλώσει και να σε πλημμυρίσει. Τότε, γιατί αργότερα μια λάθος κίνηση τα ξερίζωσε όλα και έπρεπε να νιώσεις τη γέννα του έρωτα μέσα σου πάλι από την αρχή.

 

Γέννηση, είναι κάθε προσπάθεια που άλλες φορές στέφεται από επιτυχία και άλλες απαιτεί περισσότερη επιμονή, να κάνουμε μια σκέψη – πράξη. Ένα όνειρο, που για καιρό ξεπηδούσε στο μυαλό ενός ή πολλών και σήμερα είναι εκεί έξω, στέκει να το κοιτούν οι εμπνευστές του με περηφάνια και ως εκ τούτου να το απολαμβάνουν όλοι.

 

Το μεγαλείο της ζωής βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Υπάρχει ως μικρός σπόρος σε κάθε μας καθημερινή, βαρετή δραστηριότητα και περιμένει το κατάλληλο έδαφος, τις ιδανικές συνθήκες για να φυτρώσει, να μεγαλώσει ν’ ανθίσει. Άλλοι λιγότερο, κι άλλοι περισσότερο, άλλοι τη μια φορά και άλλοι την επόμενη, κάθε μέρα ξεκινάμε τον κόσμο. Σαν να γεννήθηκε από την αρχή…

Sponsored by Nescafe

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα