O Εράλντο και η περσόνα του έχουν κερδίσει το ελληνικό TikTok, με τα βίντεο μαγειρικής του να γίνονται viral.
Δεν είναι λίγοι όσοι μαγειρεύουν στο TikTok, όμως κανείς δεν το κάνει όπως ο Εράλντο, ένας νεαρός σεφ με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος παρουσιάζει τις συνταγές του στο κοινό με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.
Ο Εράλντο μαγειρεύει στο TikTok, και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους σεφ, είναι ότι… σερβίρει τις συνταγές του με μπόλικη δόση αυτοσαρκασμού.
Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των βίντεό του, αυτοσαρκάζεται σχετικά με όλα τα στερεότυπα που “κουβαλά” η αλβανική ταυτότητα στην Ελλάδα, μετατρέποντας τα ρατσιστικά σχόλια σε μια δημιουργική διαδικασία, η οποία συνδυάζεται με πολύ χιούμορ.
“Κλέβουμε αυγά για αλβανική συνταγή” και “βάζουμε αλβανική κοκαΐνη (άχνη ζάχαρη)” είναι μερικές από τις αγαπημένες του ατάκες.
Ο ίδιος, από τότε που ξεκίνησε να αναρτά τα κωμικά αυτά βίντεο στο TikTok, έχει γίνει πραγματικά viral, με τους χρήστες της πλατφόρμας να τον ακολουθούν μαζικά, επαινώντας τον για το χιούμορ και τον σαρκασμό του.
“Μπράβο φίλε, μου αρέσει που μετατρέπεις τον ρατσισμό σε κάτι δημιουργικό”, γράφει ένας χρήστης του TikTok κάτω από βίντεο του Εράλντο.
Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει η μαγειρική, σίγουρα αξίζει να ρίξεις μια ματιά στο προφίλ του!
Δείτε τα βίντεο του Εράλντο στο TikTok
@iameraldo Τριλετσεεεε ρεεεεε ! Τριλετσε 4 ασπράδια αυγού 4 κρόκοι αυγού 50 γρ ζάχαρη 115γρ αλεύρι 5 γρ μπέικιν πάουντερ Για το γάλα 500 μλ γάλα 100 μλ κρέμα γάλακτος 200 γρ ζαχαρούχο γάλα Για την καραμέλα 350 γρ ζάχαρη 150 μλ νερό 150 μλ νερό 5 γρ ζελατίνη Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να σφίξει Χτυπάμε και τους κρόκους μέχρι μα διπλασιαστούν σε όγκο και τα ομογενοποιούμε με τα ασπράδια Περνάμε από μια σίτα το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα Έχουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά Όταν βγει από το φούρνο τρυπάνε με ένα πιρούνι αφήνουνε να κρυώσει λίγο και ύστερα ρίχνουμε το γάλα που έχουμε ανακατέψει με το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος από πάνω και το αφήνουνε να απορροφήσει το γάλα Για την καραμέλα Βάζουμε την ζάχαρη και 150 μλ νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτια και το αφήνουνε μέχρι να έχει ένα χρυσαφή χρωμα. Μόλις έχει πάρει χρυσαφή χρωμα προσθέτουμε 150 μλ ζεστό νερό και ανακατεύουμε ρίχνουμε και την ζελατίνες και ανακατεύουμε για να λιώσουμε την ζελατίνη. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στο κέικ και την απλώνουνε Για το ντεκόρ λιώνουμε άσπρη σοκολάτα στα μικροκύματα. Κάνουμε μερικές γραμμές πάνω από το τρικετσε και με ένα καλαμάκι χαράζουμε. #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #αλβανικοτικτοκ #φυπ #αλβανια #ελλαδαρα #βιραλβιντεο #φαγητο #ελλαδα🇬🇷 #τικτοκ ♬ original sound – IamEraldo
@iameraldo Λουκουμακι ζεμρααααα ! Υλικά 450 νερό 1 κουτ σουπ ζάχαρη 500 γρ αλεύρι 5 γρ ξηρή μαγιά Κανέλα Σπορέλαιο Μέλι Καρύδια αλεσμένα Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά Αφήνουμε την μαγιά για 10 λεπτά στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουνε για μια ώρα ! Σε ένα τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο και το φέρνουνε στους 170 ! Σε μια κούπα βάζουμε λάδι και ενα κουτάλι Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με το κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει στο λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά η μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφένιο χρωμα ! Σερβίρουμε με μέλι κανέλα και καρύδι η ότι άλλο μας αρέσει ! #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #αλβανικοτικτοκ #φυπ #αλβανια #βιραλβιντεο #φαγητο #τικτοκ #ελλαδα🇬🇷 ♬ original sound – IamEraldo
@iameraldo Ζεμρεσσσσς παρτα μπλιετ ! Υλικα 🧑🍳1 κουτ σουπ ελαιόλαδο 🧑🍳 1/2 μισο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 🧑🍳 1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη 🧑🍳 1 chilli flakes 🧑🍳 80 μλ βότκα 🧑🍳 300 γρ σάλτσα ντομάτας 🧑🍳 120 μλ κρέμα γάλακτος 🧑🍳 1/4 κούπα νερό από τα ζυμαρικά 🧑🍳 σπαγγέτι η ριγκατόνι 🧑🍳 παρμεζάνα 🧑🍳 βασιλικό 🧑🍳 αλάτι πιπέρι Στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο μόλις έχει μαλακώσει βάζουμε λίγο τσίλι ανακατεύουμε και σβήνουμε με την βότκα . Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος . Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και περνούμε μια κουτάλα από το νερο και την. Προσθέτουμε στην σάλτσα. Βάζουμε μέσα τα μακαρόνια μόλις έχουν βράσει ανακατεύουμε αλατοπίπερονουμε και τελειώνουμε με παρμεζάνα . Στήνουμε σε πιάτο και προσθέτουμε πάνω φύλα βασιλικού και φλεικς παρμεζάνας ! #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #αλβανικοτικτοκ #φυπ #αλβανια #ελλαδαρα #βιραλβιντεο #φαγητο #τικτοκ #ελλαδα🇬🇷 ♬ original sound – IamEraldo
@iameraldo Διπλη ηδονη ! Συνταγη 🧑🍳 500 γρ μασκαρπονε 🧑🍳 120 γρ ζαχαρη 🧑🍳 250 μλ κρεμα γαλακτος 🧑🍳 σαβαγιαρ 🧑🍳 300 μλ εσπρεσο 🧑🍳 20 μλ ρουμι 🧑🍳 80 γρ σοκολατα 🧑🍳1 κου γλυκ ζαχαρη 🧑🍳 σκονη κακαο 🧑🍳 1 κουτ σουπ βανιλια σκονη Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με την βανίλια και το μασκαρπόνε . Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξανά χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και σφιχτή κρεμα. Περνούμε μισή δόση από την κρεμα που φτιάξαμε και την βάζουμε σε ένα μπολ Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα και την προσθέτουμε στην κρεμα ! Ανακατεύουμε καλά! Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε λίγο εσπρέσο ρούμι και ζάχαρη. Κόβουμε τα σαβαγιαρ σε μικρά κομμάτια και βουτάμε τα μισά στο εσπρέσο για 2-3 δευτερόλεπτα ! Στήνουμε σε ένα ποτήρι ! Βάζουμε μερικά σαβαγιαρ στον Πάτο συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας και ξανά βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιαρ και τελειώνουμε με την κρέμα μασκαρπόνε Βάζουμε λίγο σκόνη κακάο στο τέλος και το γλυκό είναι έτοιμο ! #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #αλβανικοτικτοκ #φυπ #αλβανια #ελλαδαρα #βιραλβιντεο #φαγητο #ελλαδα🇬🇷 ♬ original sound – IamEraldo