Mac and cheese για μια ζωή: Τα δώρα στον Carlos Yulo μετά το διπλό Ολυμπιακό χρυσό

Διαβάζεται σε 3'
Mac and cheese για μια ζωή: Τα δώρα στον Carlos Yulo μετά το διπλό Ολυμπιακό χρυσό
Associated Press

Ο Carlos Yulo κατέκτησε το χρυσό τόσο στις ασκήσεις εδάφους, όσο και στο άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ήδη χορηγοί τού υπόσχονται φαγητό εφ’ όρου ζωής.

Η ιστορική κατάκτηση διπλού χρυσού μεταλλίου από τον Φιλιππινέζο γυμναστή Carlos Yulo στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού γιορτάστηκε σε όλες τις Φιλιππίνες, με τις επιχειρήσεις να προσφέρουν στον αθλητή δώρα – από μετρητά και σπίτι μέχρι μια ισόβια… προμήθεια mac and cheese.

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες έγιναν “μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής” όταν ο Yulo έγινε ο πρώτος Φιλιππινέζος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο, αφού αγωνίστηκε στις ασκήσεις εδάφους γυμναστικής ανδρών το Σάββατο. Είναι μόλις ο δεύτερος Φιλιππινέζος αθλητής που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετά την αρσιβαρίστρια Hidilyn Diaz το 2020.

Την Κυριακή, ο Yulo ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βάθρου στο άλμα ανδρών, και έτσι έγινε ο πρώτος Φιλιππινέζος που κερδίζει δύο χρυσά – και μάλιστα σε μία μόνο Ολυμπιάδα.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν πόσο περήφανοι είμαστε για σένα. Οι Φιλιππινέζοι σε όλο τον κόσμο στάθηκαν ενωμένοι, ζητωκραυγάζοντας και υποστηρίζοντας τον αθλητή τους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Carlos Yulo χαρακτηρίστηκε «αθλητικός ήρωας» και «εθνικός θησαυρός» από τον πρόεδρο της κάτω βουλής. Στον Yulo θα δοθούν τρία εκατομμύρια πέσος Φιλιππίνων (40.500 λίρες/51.890 δολάρια ΗΠΑ) και ένα μετάλλιο του Κογκρέσου, ενώ αναμένεται να λάβει 10 εκατ. λίρες βάσει νόμου που υπόσχεται κίνητρα στους αθλητές.

Εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μεγάλες και μικρές, ανακοίνωσαν καταιγισμό δώρων, μεταξύ των οποίων μια πλήρως επιπλωμένη κατοικία αξίας 24 εκατ. λιρών στην πόλη Ταγκουίγκ, στο Μετρό της Μανίλας. Στον Yulo προσφέρθηκαν, επίσης, εφ’ όρου ζωής δωρεάν γεύματα, όπως mac and cheese και κοτόπουλο inasal, από διάφορες αλυσίδες εστιατορίων.

Μια άλλη εταιρεία τού προσέφερε δωρεάν ένα σετ προβολέων ομίχλης για το όχημά του, ένας φωτογράφος γάμου υποσχέθηκε δωρεάν υπηρεσίες στον 24χρονο, ενώ και άλλη επιχείρηση θήκες τηλεφώνου για όλη του τη ζωή. Αντιστοίχως, ένας γιατρός υποσχέθηκε δωρεάν συμβουλές και ενδοσκοπικές επεμβάσεις για τον Yulo όταν θα γίνει 45 ετών, καθώς και για κάθε ασθενή που έχει ανάγκη και τον οποίο ο Φιλιππινέζος θα ήθελε να υποστηρίξει.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Yulo έπεσε στο έδαφος με λυγμούς. «Δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα… Έτσι, το να μπορέσουμε να πάρουμε ένα χρυσό μετάλλιο για εμάς είναι μεγάλο, τεράστιο επίτευημα. Το αφιερώνω στον λαό των Φιλιππίνων που με στήριξε» δήλωσε.

Στον Yulo έχουν προσφερθεί, επίσης, franchises για μια επιχείρηση καφέ, καθώς και ένα συμβόλαιο -ύψους 10 εκατ. λιρών- για να διαφημίσει μια κλινική ομορφιάς, σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσοι, δε, έχουν το ίδιο όνομα με τον αθλητή είναι επίσης τυχεροί, καθώς καφετέριες και εστιατόρια προσφέρουν δωρεάν γεύματα ή μιλκσέικ σε όποιον ονομάζεται Carlos, Caloy (το παρατσούκλι του) ή Edriel (το μεσαίο του όνομα), ενώ ένας μουσικός χώρος προσέφερε δωρεάν είσοδο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε όποιον το όνομά του αρχίζει από C…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα