Μετανοείτε. Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει πως η γιόγκα δεν είναι γυμναστική και δεν έχει θέση στη ζωή των Χριστιανών

default image

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα" η ορθόδοξη εκκλησία νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει το ποιμνίο της πως η ανατολίτικη πρακτική δεν είναι είδος γυμναστικής και είναι ασυμβίβαστη με τη χριστιανική πίστη

Αν είναι η γυμναστική  αμαρτία, θα βγούμε να το φωνάξουμε με λατρεία. Παγκόσμια ημέρα της Γιόγκα για τον ΟΗΕ η προσεχής Κυριακή και η Εκκλησία της Ελλάδας «αφορίζει» αυτού του είδους γυμναστικής ως ασυμ­βί­βα­στη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Μάλιστα όπως επισημαίνει η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και δεν έχει καμιά θέση στη ζωή ενός Χριστιανού.

Τι λέει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος για την Γιόγκα κάνει γνωστό ότι: «Στό πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την απο­φυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυ­μνα­στι­κής».

«Ως εκ τούτου η Γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμ­βί­βα­στη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.» Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika

Οι δανειστές ζητούν μείωση της θητείας και νέες μειώσεις μισθών σε στρατιωτικούς

Τ ο ΤΕΕ άνοιξε την εφαρμογή συμψηφισμού προστίμων για τα αυθαίρετα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα