Πανδαισία χρωμάτων: Το κρυφό λιμανάκι των ερωτευμένων στη θάλασσα των ναυαγίων
Ένας μαγευτικός προορισμός που δίνει άρωμα καλοκαιριού στην καρδιά του χειμώνα. Απολαύστε μια πτήση πάνω από το "λιμανάκι των ερωτευμένων" στο Cavo d’ oro (Drone Video)
- 06 Δεκεμβρίου 2016 14:12
Απολαύστε μια πτήση πάνω από το “Λιμανάκι των Ερωτευμένων”, έναν ορμίσκο προστατευμένο από τον καιρό και την αγριεμένη θάλασσα του Cavo d’ oro, ο οποίος έχει 3 παραλίες, κάθε μία με το δικό της χρώμα.
Η μεγάλη παραλία έχει μια μικρή σπηλιά στην άκρη της που παρέχει σκιά στους ρομαντικούς επισκέπτες. Η δεύτερη παραλία έχει χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά και μοιάζει – σε μικρογραφία – με το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου. Η τρίτη και μικρότερη παραλία έχει ρηχά νερά και είναι απόλυτα προστατευμένη από τον καιρό. Μία όαση γαλήνης στη “θάλασσα των ναυαγίων” όπως ονομάζεται το στενό του Cavo d’ oro.
Απολαύστε την πτήση από το drone video του haanity:
Το όνομα “Κάβο ντόρος” (Cavo D’ oro) είναι η άλλη ονομασία του ακρωτηρίου του Καφηρέα, η οποία προέρχεται από Ιταλούς ναυτικούς του 14ου και 15ου αιώνα. Εικάζεται ότι η πρώτη ονομασία που δόθηκε ήταν αυτή του Cavo duro, που σημαίνει σκληρό ή δύσκολο πέρασμα, όμως η αντιγραφή από χάρτη σε χάρτη είχε ως αποτέλεσμα το u να γράφεται ως o και έτσι προήλθε η λέξη Cavo d’oro και η οποία αποτελεί έως σήμερα την λαϊκή ονομασία της περιοχής.
Το όνομα Καφηρεύς, απ’ όπου προέρχεται και το Καφηρέας, σημαίνει βράχος, σκόπελος. Αναφέρεται σε κείμενα αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ηρόδοτου, Στράβωνα, Παυσανία, Απολλοδώρου κ.α., που μας δίνουν πληροφορίες, κυρίως, για ναυάγια που συνέβησαν στην περιοχή, μερικά ιστορικά και μερικά μυθολογικά.
Στο Κάβο Ντόρο βυθίστηκε, στις 21 Νοεμβρίου1916, ο Βρετανικός, αδελφό πλοίο του Τιτανικού που καθελκύστηκε το 1914. Με την έκρηξη του πολέμου μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο και, τελικά, προσέκρουσε σε νάρκη, ανοιχτά της Κέας, που είχε ποντίσει Γερμανικό υποβρύχιο. Τα θύματα ήταν 30, οι οποίοι σκοτώθηκαν λόγω της πρόωρης καθέλκυσης των σωστικών λέμβων και ενώ οι μηχανές του πλοίου δούλευαν, με αποτέλεσμα να ρουφηχτούν από τη δίνη που προκαλούσαν οι προπέλες. Το 1976 ο Ζακ Κουστό ανακάλυψε και εξερεύνησε το ναυάγιο.
Βίντεο: haanity