Στις γαλλικές Άλπεις έχει δημιουργηθεί ένας λαβύρινθος από πάγο

Στις γαλλικές Άλπεις έχει δημιουργηθεί ένας λαβύρινθος από πάγο
LCI/video

Απίστευτες εικόνες δρόμου στη Γαλλία μετά τις χιονοστιβάδες, ο οποίος μοιάζει με απόκοσμο λαβύρινθο. Στα 7 μέτρα το χιόνι

Χιονοστιβάδα σκέπασε το οδικό δίκτυο με χιόνι, που σε σημεία έφτανε ως και τα επτά μέτρα στις ορεινές περιοχές των γαλλικών Άλπεων. Τα χωριά Μπονβάλ-σουρ-Αρκ και Μπεσάν είχαν ως εκ τούτου αποκλειστεί εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και της αιφνίδιας χιονοστιβάδας τα ξημερώματα της Τρίτης. Ειδικά μηχανήματα χρειάστηκε να ανοίξουν διάδρομο ανάμεσα στο στιβαγμένο χιόνι, με αποτέλεσμα το τοπικό δίκτυο να μοιάζει με τεράστιο παγωμένο λαβύρινθο.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδει το δίκτυο LCI:

Οι περίπου 250 κάτοικοι των χωριών είχαν αποκοπεί πλήρως από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ πλέον υπάρχει μόνο μια διέξοδος για τη συγκεκριμένη ορεινή περιοχή. Τα αυτοκίνητα μάλιστα πρέπει να κινούνται με προσοχή, με διακοπές ανά κατεύθυνση προκειμένου εξυπηρετούνται όσοι κατευθύνονται από και προς τα εν λόγω χωριά.

Στις 3 Ιανουαρίου, στο ίδιο χωριό, χιονοστιβάδα σκότωσε αγρότη 54 ετών. Ο άτυχος άνδρας ήθελε να απομακρύνει το χιόνι από τούνελ, όταν τον καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα.

ΠΗΓΗ LCI

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα