Θυμάσαι τα λαχανόπαιδα; Αυτή είναι η νέα, παράξενη και cyber εκδοχή τους

default image

Ποια ήταν η ιστορία των "λαχανόπαιδων". Η σύγχρονη εκδοχή τους είναι πιο διαδραστική από ποτέ και τα κάνει να μοιάζουν πιο ρεαλιστικά απ' όσο τα είχαμε συνηθίσει (Pics)

Μεγάλα κεφάλια, φουσκωτά μάγουλα, 80’s αισθητική και σώμα λαστιχένιο. Οι παράξενες κούκλες που έγιναν γνωστές σαν “λαχανόπαιδα” ήταν εργασία ενός φοιτητή καλών τεχνών και σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, μαζί με τους “ευχούληδες”, τους “φωτεινούληδες” και τις “βαβουροπατάτες”.

Στο retrodb.gr εντοπίσαμε την παλιά version τους:

Στα χρόνια της αθωότητας

Υποτίθεται πως τη δεκαετία του ’80, κάθε κούκλα που κυκλοφορούσε, ήταν μοναδική. Κάθε παιχνίδι συνοδευόταν από ένα πιστοποιητικό γέννησης και ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας, κάτι που συντηρούσε τον θρύλο του λαχανόπαιδου μέσα στις δεκαετίες και αποτελούσε την βασική έμπνευση του δημιουργού.

Σύμφωνα με το σενάριο, τα πρώτα “λαχανόπαιδα” βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα μέσα σε έναν κήπο με λάχανα. Το κοριτσάκι που τα βρήκε τα υιοθέτησε και αποφάσισε να τα μεγαλώσει. Με την ίδια λογική, κάθε παιδί που αποκτούσε σαν δώρο το εν λόγω παιχνίδι, έπρεπε να “υπογράψει” πράξη υιοθεσίας και να μην το αφήσει ποτέ. Υπευθυνότητα, συντροφικότητα και δέσιμο από την παιδική ηλικία δηλαδή.

Δημιουργός ήταν ο Xavier Roberts και η πρώτη εμφάνιση τους έγινε σε πειραματική κυκλοφορία περιορισμένης διάθεσης, το 1978. Λίγα χρόνια μετά, τα λαχανόπαιδα γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία. Με τα χρόνια, άλλαξαν μάλιστα και εταιρίες κυκλοφορίας. Για την ακρίβεια, δόθηκαν στην αγορά ως εξής:

Coleco (1982–1988)

Hasbro (1988–1994)

Mattel (1994–2003)

Toys “R” Us (2003)

Play Along (2004–2011)

Jakks Pacific (2011-2014)

Wicked Cool Toys. Από το 2015 μέχρι τη νέα μορφή τους.

Η Wicked Cool Toys αποφάσισε λοιπόν σήμερα, να προχωρήσει στην κυκλοφορία των “λαχανόπαιδων νέας γενιάς” που στα μάτια τους έχουν λαμπάκια LCD. Μάλιστα, οι νέες κούκλες θα “επικοινωνούν” με φορητές συσκευές μέσα από ένα application.

Μέσω του application το παιδί μπορεί να δει το λαχανόπαιδο να “ζωντανεύει” σε animation εκδοχή. Η αλήθεια είναι πως τα νέα λαχανόπαιδα είναι εντυπωσιακά μεν, ωστόσο πολλοί είπαν πως τα LCD μάτια τους, τα κάνουν ολίγον τι, τρομακτικά. Ούτως ή άλλως βέβαια, δεν ήταν και ποτέ εντελώς “παραδοσιακές κούκλες”.

Ο χρήστης πλέον μπορεί να δώσει στο high-tech παιχνίδι του το όνομα της αρεσκείας του και να παίζει μαζί του μέσω Bluetooth από κινητό ή tablet.

Η πράξη υιοθεσίας και το σχετικό χαρτί που συνοδεύουν το λαχανόπαιδο, παραμένουν στο concept. Η κούκλα μάλιστα έχει και αισθητήρες και “αντιλαμβάνεται” πότε θες να τη βάλεις για ύπνο ή να παίξεις μαζί της κρυφτό. Η εταιρεία έχει εξελίξει μάλιστα τη διαδραστικότητα, μιας και ο κάτοχος του λαχανόπαιδου κερδίζει πόντους στο app game που βρίσκει μέσα στη συσκευασία, όσο κάνει χαρούμενο το “υιοθετημένο” του παιδί.

Όσο πιο πολύ γελάει η κούκλα, τόσους περισσότερους πόντους κερδίζεις. Η κούκλα θα κυκλοφορήσει με τρία διαφορετικά χρώματα ματιών που φωτίζουν στο σκοτάδι και θα κοστίζει 100 δολάρια. Η επίσημη κυκλοφορία θα γίνει τους επόμενους μήνες, μέσα στο 2016 και θα διατίθεται τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια.

Με πληροφορίες από: mashable

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα