Tι θα γινόταν αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας στη Γη

Διαβάζεται σε 4'
Tι θα γινόταν αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας στη Γη
Αν μείνει ένας άνδρας στον κόσμο, δεν θα περνάει και τόσο ωραία. iStock

Κανάλι στο YouTube έδωσε πρακτική απάντηση στην ερώτηση τι θα χρειαζόταν για να αποκατασταθεί ο πληθυσμός της Γης, εάν εξαφανίζονταν όλοι οι άνδρες πλην ενός.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σε αυτόν τον κόσμο έχουν αρχίσει από ένα what if. Βέβαια, το αυτό ισχύει και για κάποια από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που έχουν συμβεί και σχετίζονται με την επιβίωση του είδους μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Το ομώνυμο κανάλι που υπάρχει στο ΥοuTube, δημιουργήθηκε για να δώσει κάποιες απαντήσεις σε πολλά ‘τι θα γινόταν αν’.

Για την ακρίβεια, το What If έχει περισσότερους από 8.000.000 subscribers, με ένα από τα βίντεο/απαντήσεις που έχει η πλατφόρμα να απαντά στο «τι θα γινόταν αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας στη Γη».

Αρχίζουμε από τα δεδομένα.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως πριν 6.000 χρόνια, λόγω οικολογικών ή κλιματικών παραγόντων που φαίνεται να είχαν μεγάλες συνέπειες στον ανδρικό πληθυσμό, αντιστοιχούσε ένας άνδρας σε κάθε 17 γυναίκες.

Σε πιο σύγχρονα παραδείγματα, οι πόλεμοι έχουν δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ των βιολογικών φύλων.

Στο απολύτως χειρότερο σενάριο, οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα χρειαστούμε τη μείξη 98 υγιών γυναικών και ανδρών για να δημιουργήσουν έναν σταθερό, μη αιμομικτικό πληθυσμό.

Βέβαια, ο πιο απλός τρόπος για να διορθώσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι να αποφύγουμε ευθύς εξ αρχής μια τεράστιας κλίμακας οικολογική καταστροφή, φροντίζοντας λίγο περισσότερο το περιβάλλον μας.

Ας διαλέξουμε την αγάπη και όχι τον πόλεμο».

Για να δημιουργηθεί βέβαια, το περιεχόμενο το What If αναλύθηκε και το σενάριο της εξαφάνισης όλων των ανδρών, πέραν ενός.

ΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΕΣ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

«Αυτή τη στιγμή μοιραζόμαστε τον πλανήτη με περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια γυναίκες και περίπου 4.000.000.000 άνδρες.

Αν ήσουν ο τελευταίος άνδρας, σημαίνει πως ο πληθυσμός της Γης θα είχε μειωθεί κατά το -περίπου- ήμισυ. Δεν υπάρχουν οι κολλητοί, οι φίλοι, αυτοί που παρακολουθείς μαζί τους την αγαπημένη σου ομάδα, όπως δεν υπάρχει η αγαπημένοι σου ομάδα, αφού δεν υπάρχουν άνδρες.

Δεν ξέρεις πού πήγαν όλοι. Τι απέγιναν. Έτσι, το πρώτο πράγμα που βιώνεις είναι η θλίψη. Μετά, επικεντρώνεις στις γυναίκες. Και μετά έρχεται η ανάγκη για επανεποίκιση. Θα την αναλάβεις ως ο μόνος υπεύθυνος για αυτήν;

Από το 1973 η ποσότητα του σπέρματος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μειώνεται. Ουδείς μπορεί να απαντήσει στο ‘γιατί’. Μια από τις επικρατέστερες εικασίες των ερευνητών είναι ότι φταίνε η μόλυνση του περιβάλλοντος, το στρες, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ.

Για την αποκατάσταση της ανθρώπινης φυλής, εσύ ο τελευταίος άνδρας στη Γη θα πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσεις τη γονιμότητα σου, να αυξήσεις τα επίπεδα τεστοστερόνης. Για αυτό θα χρειαστεί να γυμνάζεσαι τακτικά και να λαμβάνεις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D.

Επίσης, θα πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης C και ψευδάργυρου -αμφότερα σημαντικά αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι για ένα πιο υγιές σπέρμα.

Σε ό,τι αφορά το αλκοόλ, δεν θα βοηθήσει κάπου σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς έχει διαπιστωθεί πως έχει αρνητικές συνέπειες στη γονιμότητα.

Το γεγονός ότι δεν θα μπορείς να πίνεις αλκοόλ, ούτε στις συναντήσεις με τις γυναίκες που σε ενδιαφέρουν προκειμένου να σπάσει ο πάγος, ενδεχομένως να σε αγχώσει και να μην μπορείς να κοιμηθείς καλά το βράδυ.

Λυπάμαι, αλλά για την υγεία του σπέρματος σου πρέπει να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να κοιμάσαι ποιοτικά.

Πόσο εύκολο είναι να μην αγχώνεσαι ενώ έχουν εξαφανιστεί όλοι οι άνδρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ζωής σου και εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να γεμίσει ξανά τη Γη με ανθρώπους;

Όλα αυτά τα βάρη μάλλον θα κάνουν δύσκολη την προσπάθεια σου να περνάς καλά, με κοντά στα 4.000.000.000 γυναίκες που δεν έχουν δεσμεύσεις με άλλους άνδρες (αφού δεν υπάρχουν).

Ρεαλιστικά, το πιθανότερο που θα σου συμβεί είναι να σε βάλουν σε μια κλινική γονιμότητας, ώστε να μπορούν να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας σου.

Μολονότι όλα θα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες, όλοι θα ξέρουν αν έκανες ή δεν έκανες τη δουλειά σου.

Στην περίπτωση που υπάρχει ακόμα Internet, κάνε έναν κόπο και πάρε VPN (Virtual Private Network) για να μην μπορεί να μάθει κανείς τι αναζητάς και τι παρακολουθείς ή να έχει πρόσβαση στις προσωπικές σου πληροφορίες.

Τι χρειάζεσαι το VPN;

Θυμήσου ότι ενδέχεται να λαμβάνεις μηνύματα από δισεκατομμύρια γυναίκες που ξέρουν τα πάντα για εσένα -από το τι σου αρέσει να τρως ή τι εσώρουχο φοράς».

Καλή τύχη με όλα αυτά και όπως λέει και το What If, ας προτιμήσουμε την αγάπη από τον πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα