Το πιο συγκινητικό βίντεο που θα δεις σήμερα

Διαβάζεται σε 2'
Porto Pride
Porto Pride video printscreen

Ο ηλικιωμένος που τελικά δεν ήταν εθνικιστής, αλλά σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Δυστυχώς, σήμερα, είναι εύκολο να ξεχάσουμε την πραγματική ουσία της διεξαγωγής των Pride. Με τόση προβολή των μεγάλων χορηγών και των “πολύχρωμων” εκστρατειών των εταιριών, οι παρελάσεις Υπερηφάνειας καταλήγουν τελικά να μοιάζουν με ένα καπιταλιστικό “πάρτι” pinkwashing.

Στιγμές, όμως, όπως αυτή που έλαβε χώρα σε πορεία Υπερηφάνειας στην Πορτογαλία, μάς υπενθυμίζουν ποιο είναι το ουσιαστικό μήνυμα των Pride, αλλά και πού θα πρέπει να επικεντρωθούμε.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Pride στο Πόρτο, ένας ηλικιωμένος βγήκε στο κατώφλι του σπιτιού του και κουνούσε μια πορτογαλική σημαία, την ώρα που περνούσαν οι συμμετέχοντες στην πορεία.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, το πλήθος αρχικά πίστεψε ότι ο ηλικιωμένος ήταν εθνικιστής που διαμαρτυρόταν για την παρέλαση Υπερηφάνειας. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίησαν ότι ο κύριος αυτός απλώς ήθελε να γιορτάσει μαζί τους, αλλά δεν είχε άλλη σημαία για να σηκώσει.

Βλέποντας τον κύριο να κοιτάζει προς το μέρος τους, ένα άτομο που συμμετείχε στο Pride, η Lily, προσφέρθηκε να του δώσει τη rainbow σημαία της και να πάρει από τα χέρια του τη σημαία της Πορτογαλίας.

Ο άνδρας κράτησε τη σημαία του ουράνιου τόξου ψηλά και την αγκάλιασε, εμφανώς συγκινημένος.

Δείτε το βίντεο:

Η στιγμή έγινε γρήγορα viral, αγγίζοντας τις καρδιές της queer κοινότητας στην Πορτογαλία, αλλά και εκτός συνόρων.

Τα συναισθήματα του άνδρα απαθανατίστηκαν επίσης σε μια συγκινητική φωτογραφία, η οποία έγινε μέχρι και σκίτσο. Ένα πολύ όμορφο σκίτσο.

Η Lily θέλησε να μιλήσει για τη συγκινητική αυτή στιγμή μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο TikTok.

«Ήμουν τόσο έκπληκτη και ήταν μια τόσο όμορφη στιγμή», είπε η Lily. «Δεν ξέρω τι με κατέλαβε, για να είμαι ειλικρινής. Αυτός απλώς έκλαιγε, κι εγώ προσπαθούσα να μην κλάψω, και ήταν πολύ συγκινητικό… Όλοι μου έδιναν αγκαλιές, όλοι έδιναν αγκαλιές στον κύριο», ανέφερε.

 

«Ήταν πραγματικά μια απίστευτη στιγμή και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης πορείας όλοι λέγαμε… “τι μας συνέβη μόλις;”»

«Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω και να του πω ευχαριστώ για αυτή την όμορφη στιγμή, καθώς δεν είχα τον χρόνο να το κάνω τότε…Υπάρχει ελπίδα εκεί έξω. Και αυτό είναι το πνεύμα του Pride», κατέληξε η Lily.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα