Τώρα οι οπαδοί της Επίπεδης Γης λένε πως δεν υπάρχει βαρύτητα
Πράγμα απολύτως "λογικό", αφού πιστεύουν πως η Γη είναι φλατ - Ποια είναι τα επιχειρήματά τους
- 02 Μαΐου 2018 10:27
Οι οπαδοί της Επίπεδης Γης πραγματοποίησαν συνέδριο στο Birmingham. Ήταν το πρώτο επίσημο Flat Earth Convention που έχει γίνει ποτέ στη Βρετανία.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο David Marsh ο οποίος διατείνεται πως με τις έρευνές του, μπορεί να καταρρίψει ακόμη και τη θεωρία του… Big Bang.
Σύμφωνα λοιπόν με την Telegraph, είπε ο ίδιος:
“Η έρευνά μου καταστρέφει την κοσμολογία του Big Bang. Βασίζεται στην ιδέα πως η βαρύτητα δεν υπάρχει και πως η μοναδική πραγματική δύναμη που υπάρχει στη φύση είναι η ηλεκτρομαγνητική”.
Προσπάθησε δε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του με μια κάμερα Nikon και ένα application. Ο Marsh πραγματοποίησε επιστημονικά “πειράματα” στον κήπο του, χρησιμοποιώντας ένα app που έχει φτιάξει ο ίδιος, με το οποίο όπως είπε, παρακολουθεί την κίνηση του φεγγαριού στον ουρανό.
Μάλιστα, ορισμένοι “Flat Earthers” ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα η Γη κινείται προς τα πάνω, και αυτό μας κρατάει “καρφωμένους” κάτω, αντί για τη βαρύτητα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως βαρύτητα υπάρχει ακόμη και στο διάστημα, ως μικροβαρύτητα. Απόδειξη ο διαστημικός σταθμός που βρίσκεται σε απόσταση 320 χιλιομέτρων από τη Γη και συγκρατείται από τη βαρύτητά της.
Ο Darren Nesbit απάντησε από τη δική του μεριά, στο κρίσιμο ερώτημα που του τέθηκε: “Αν η Γη είναι επίπεδη, γιατί δεν πέφτουμε όταν φτάνουμε στην άκρη της ή δεν συναντάμε κάτι σαν τοίχωμα όταν φτάνουμε στις άκρες του πλανήτη;”.
“Μα αυτό οφείλεται στο φαινόμενο “Pac-Man Effect”, έτσι εξηγείται”, είπε ο Nesbit. “Μια λογική εξήγηση είναι ότι ο χωροχρόνος αναδιπλώνεται διαρκώς και έτσι έχουμε αυτό που καλείται φαινόμενο Pac-Man”, συνέχισε ο ίδιος.
Η θεωρία της επίπεδης Γης υπάρχει τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα και τελευταία έχει επανέλθει ως μια viral θεωρία συνωμοσίας, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Σύμφωνα πάντως με τη NASA, η Γη πράγματι δεν είναι στρογγυλή, αλλά δεν είναι και επίπεδη. Για την ακρίβεια, μοιάζει με ελαφρώς “πατημένη” σφαίρα. Το σχήμα της καθορίζεται από την περιστροφή της στους άξονες της, η οποία δίνει μια “πίεση” και την κάνει να μοιάζει με αυτή τη “στραπατσαρισμένη” μπάλα που βλέπετε παρακάτω.