Video-game ανατριχίλα σε βάζει μέσα στους Δίδυμους Πύργους την ώρα της επίθεσης
Ένα video game που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Σε βάζει μέσα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου. Στόχος σου, να επιβιώσεις (Vids)
- 04 Νοεμβρίου 2015 16:57
Ένα αμφιλεγόμενο video game που σε βάζει μέσα στους Δίδυμους Πύργους την ώρα της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Το παιχνίδι ονομάζεται [08:46]. Είναι η ώρα Αμερικής κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο χτύπημα.
Δημιουργοί του είναι έξι Γάλλοι φοιτητές που δηλώνουν στο Esquire πως έφτιαξαν το game έτσι ώστε ο θεατής να μπορεί να δει μέσα από τα μάτια ενός εργαζόμενου στους Δίδυμους Πύργους την τρομοκρατική επίθεση. Ο χρήστης γίνεται υπάλληλος την στιγμή που μόλις έχει συντριβεί το αεροσκάφος μερικούς ορόφους πιο κάτω.
Βασικό του “όχημα”, είναι το Oculus Rift που σε μεταφέρει σε καθεστώς εικονικής πραγματικότητας.
Το παιχνίδι ξεκινάει κάπως έτσι:
Και εξελίσσεται έτσι:
“Είμαστε όλοι νέοι γύρω στα είκοσι και το ιστορικό αυτό γεγονός αποτέλεσε ορόσημο για τη δική μας γενιά. Περάσαμε ολόκληρα μερόνυχτα για να απεικονίσουμε με αληθοφάνεια και ακρίβεια την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στους υψηλότερους ορόφους του Βόρειου Πύργου”, λέει ο creative director Anthony Krafft.
Το game απευθύνεται σε ενήλικες και διατίθεται δωρεάν για όσους έχουν το Oculus Rift.
Δείτε πώς παίζεται μέσα από βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο χρήστης:
Το παιχνίδι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων.
Η Denise Matuza, της οποίας ο σύζυγος έχασε τη ζωή του στον πρώτο ουρανοξύστη, δήλωσε στη “Daily News”:
“Για ποιόν λόγο να το κάνει κάποιος αυτό; Είναι αηδιαστικό. Με πληγώνει. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι, οι οποίοι θα ενθουσιαστούν από αυτό, αλλά θα έπρεπε όλοι να ξέρουν πως δεν πρόκειται για αποκύημα φαντασίας. Στην πραγματική ζωή, ήταν κάποιου ανθρώπου ο σύζυγος που πήδηξε, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του”.
Η Dixie Hobbs, μια μητέρα που έχασε την 31χρονη κόρη της από το τρομοκρατικό χτύπημα, δήλωσε: “Αν έχεις χάσει κάποιον με έναν τόσο τραγικό τρόπο, δεν θα έπρεπε να το ξαναζήσεις. Ξέρουμε περίπου τι συνέβη εκείνη τη μέρα, αλλά δεν ήμασταν εκεί. Μερικές φορές αρχίζω να φαντάζομαι τι μπορεί να έγινε, αλλά σταματώ τον εαυτό μου. Είναι πολύ επώδυνο. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω ποιο μπορεί να είναι το όφελός του. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να θέλουν να μάθουν κάτι από αυτό, αλλά εγώ δεν θα το άντεχα”.
Από τη δική του μεριά, ο Pierre-Yves Revellin, ένας εκ των δημιουργών, σχολίασε:
“Ελπίζαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια συναισθηματική σύνδεση με τα θύματα των επιθέσεων. Θέλαμε να δουν όλοι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου από την οπτική των θυμάτων, αντί για την εξωτερική σκοπιά της τηλεόρασης, που είναι πιο απόμακρη”.