10 συμβουλές για χαρούμενα παιδιά στον ήλιο

10 συμβουλές για χαρούμενα παιδιά στον ήλιο
Unsplash

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή των παιδιών μας. Από το χειμώνα ονειρεύονται τις ατελείωτες ώρες που θα περάσουν στην θάλασσα κολυμπώντας και παίζοντας. Όταν επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι δύσκολα τα εμποδίζουμε από την αγαπημένη τους ασχολία, το μπάνιο στη θάλασσα.

Στην εποχή μας όμως, η έκθεση των παιδιών κάτω από τον ήλιο κρύβει κινδύνους και όλοι οι γονείς ανησυχούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι το δέρμα των παιδιών μας είναι πιο ευαίσθητο στην UV ακτινοβολία απ΄ ότι το δέρμα των ενηλίκων και ότι η παρατεταμένη έκθεση των παιδιών στον ήλιο μπορεί να τους προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα. Οι δερματολόγοι μας πληροφορούν κάθε χρόνο, ότι 5 σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο πριν την ηλικία των 20 ετών αυξάνουν τον κίνδυνο μελανώματος κατά 80%!

Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν για την παραλία με τα παιδιά μας, ας μάθουμε απ΄ έξω τον Δεκάλογο της προστασίας των παιδιών από τον ήλιο :

  1. Απαγορεύεται να έχουμε εκτεθειμένα στον ήλιο τα μωρά μας μέχρι 6 μηνών γιατί το δέρμα τους είναι πάρα πολύ ευαίσθητο.
  2. Τα παιδιά μας μέχρι 3 ετών θα πρέπει να κάθονται στη σκιά, να φορούν αντιηλιακά ρούχα και να χρησιμοποιούν αντηλιακό για παιδιά πολύ υψηλής προστασίας στα μέρη του σώματός τους που δεν καλύπτονται ακόμα και όταν έχει συννεφιά. To 50% της ηλιακής ακτινοβολίας διαπερνά την ομπρέλα θαλάσσης ενώ η ακτινοβολία διαπερνά ακόμη και τα σύννεφα.
  3. Στα παιδιά μας πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα παιδικό αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτης προστασίας SPF50+ και ευρύ φάσμα προστασίας ενάντια στις ακτίνες UVA & UVB.
  4. Προτιμούμε υποαλλεργικά αντηλιακά για παιδιά που είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα.
  5. Το αντηλιακό το βάζουμε στα παιδιά μας πριν τα εκθέσουμε στον ήλιο.
  6. Χρησιμοποιούμε παιδικό αντηλιακό πολύ ανθεκτικό στο νερό για να μην φεύγει με το κολύμπι.
  7. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό που να είναι κατάλληλο και για βρεγμένα σώματα γιατί πολλές φορές τα παιδιά μας θέλουν να βάζουν μόνα τους το αντηλιακό και δεν περιμένουν να στεγνώσουν.
  8. Βάζουμε πάντα στα παιδιά μας ικανοποιητική ποσότητα αντηλιακού ώστε να καλύπτουμε όλο το σώμα τους. Τα προστατεύουμε φορώντας τους καπέλο, μπλουζάκι και γυαλιά ηλίου.
  9. Επαναλαμβάνουμε την επάλειψη με αντηλιακό κάθε 2 ώρες ή μετά από κολύμπι, έντονη εφίδρωση ή σκούπισμα με πετσέτα.
  10. Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού. Εάν δεν αναγράφεται στη συσκευασία θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι συνήθως ο χρόνος ζωής των αντιηλιακών είναι 12 μήνες.

Τα La Roche-Posay Anthelios Dermopediatrics είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα αντηλιακά πολύ υψηλής προστασίας κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Έχουν πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+ που διατηρεί την δράση του ακόμη και όταν έχει γίνει επάλειψη σε βρεγμένο δέρμα.

Με τη χρήση της μοναδικής τεχνολογίας XL-Protect, τα συγκεκριμένα αντηλιακά πετυχαίνουν πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA & UVB ενώ παράλληλα προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούνται από την ακτινοβολία του ήλιου και τη ρύπανση. Τέλος η γλυκερίνη που περιέχουν ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα από την πρώτη κιόλας επάλειψη. Τα παιδικά αντηλιακά La Roche-Posay Anthelios Dermopediatrics είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό, δεν είναι λιπαρά, δεν κολλάνε στα χέρια και δεν αφήνουν λευκά σημάδια.

Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι η αντηλιακή προστασία δεν είναι μόνο για τις διακοπές του καλοκαιριού. Τα παιδιά εκτίθενται συνέχεια στον ήλιο όταν παίζουν, κάνουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες ή πάνε βόλτα με τους φίλους τους. Το αντηλιακό θα πρέπει να τα συνοδεύει τα παιδιά σε όλες τις εξωτερικές δραστηριότητες τους, όλο το χρόνο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα