Ασφαλιστικά μέτρα κατά Πολάκη από τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Πολάκη από τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Γιαννόπουλου, Πολάκη με τον πρώτο να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για την απόφαση της παύσης του από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπουργικής απόφαση Πολάκη με την οποία παύεται από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε την Παρασκευή στο Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτόδικη απόφαση αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας και με θετική έκβαση για τον πρώην πρόεδρο του υγειονομικού φορέα.

Νωρίτερα, από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επιχείρησε να εξηγήσει για το προκλητικό ξήλωμα του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παραδέχθηκε οτι το «ξήλωμα» της διοίκησης του οργανισμού έγινε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Δημόσια Υγεία λόγω του προσφυγικού, έσπευσε ωστόσο στην συνέχεια να καλέσει την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να μην κινδυνολογούν.

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι αρχικά οι παραιτήσεις ζητήθηκαν λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και των ευρημάτων της σχετικής έρευνας. «Υπήρχε  συνειδητή και οργανωμένη αντίδραση ενός ολόκληρου συστήματος στην πολιτική βούληση για κάθαρση», υποστήριξε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι τα νέα μέλη του ΔΣ δεν είναι «κομματικοί εγκάθετοι».

 «Κανείς δεν μπορεί μας εγκαλέσει ότι βάλαμε κομματικούς εγκάθετους για να προωθήσουν διορισμούς ημετέρων – αυτό είναι αθλιότητα που αναπαράγεται από μέρος του Τύπου. Οι θέσεις γιατρών ήταν 100 και οι αιτήσεις 200 – ζητήσαμε όμως να γίνουν σεβαστά τα κριτήρια που είχαμε βάλει και διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις. Υπήρξε σωρεία παραβάσεων κ παρατυπιών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός επισήμανε πως η σημερινή ηγεσία του υπουργείου αντί να ελέγξει πράξεις ή παραλήψεις υπουργών «στοχοποιεί» τις διοικήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα να δημιουργεί κλίμα φόβου στα νέα μέλη. «Επιλέγετε στόχους και θέτετε βάζετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ποιο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει άμισθα μέλη δεν θα σκεφτεί να μην αναλάβει τις ευθύνες απέναντι σε μια πανδημία μην τυχόν και διωχθεί ποινικά στο μέλλον;», αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κ Ξανθός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναβαθμίζει τον οργανισμό και πρόσθεσε «με θεσμική εξυγίανση αποκαθίσταται η λειτουργία του θεσμού σε μια κρίσιμη περίοδο για το προσφυγικό. Δεν μπορείτε να κινδυνολογείτε λέγοντας ότι οι ενέργειες μας θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

 

Παχυσαρκία: Είναι μεταδοτική;
Τα ιατρικά λάθη είναι η 3η αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα