Bryan Johnson: Πώς ο διάσημος βιο-χάκερ προσπαθεί να αναστρέψει τη γήρανση

Διαβάζεται σε 5'
Ο Bryan Johnson είναι σήμερα 46 ετών
Ο Bryan Johnson είναι σήμερα 46 ετών Magdalena Wosinska via Bryan Johnson's Blueprint Protocol Media kit

Όχι απλώς να σταματήσει τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να αποκτήσει σώμα 18χρονου επιχειρεί ο 46χρονος γκουρού της τεχνολογίας Bryan Johnson. Ποιες μεθόδους βιο-χάκινγκ χρησιμοποιεί.

Τον τελευταίο χρόνο, το βιο-χάκινγκ έχει αποτελέσει στα social media -και όχι την ιατρική κοινότητα- την τελευταία τάση απόκτησης μακροζωίας, αλλά όχι χωρίς αντιπαραθέσεις.

Πρόκειται για μία «ιδέα», σύμφωνα με την οποία μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης ή και να την αναστρέψουμε, αν μπούμε σε πειραματικές διαδικασίες με υπερβολικό πόνο, που ουδείς γνωρίζει τι αποτελέσματα και παρενέργειες έχουν και φυσικά αν ξοδέψουμε αρκετά χρήματα.

Ένα άτομο παγκοσμίως έχει διαδώσει τον όρο βιο-χάκινγκ περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς έγινε διάσημο επειδή ξεπέρασε κάθε όριο και έφτασε στα άκρα είναι ο Bryan Johnson.

Magdalena Wosinska via Bryan Johnson's Blueprint Protocol Media kit

Ο γκουρού της τεχνολογίας, που είναι 46 ετών σήμερα, προσπαθεί εμφανώς και δημόσια να σταματήσει σχεδόν εντελώς τη διαδικασία γήρανσης στο ίδιο του το σώμα.

Και δεν επιχειρεί απλώς να παγώσει τον χρόνο, αλλά να τον αντιστρέψει, στοχεύοντας να επαναφέρει το σώμα του στη λεγόμενη «βιολογική ηλικία των 18 ετών».

Με λίγα λόγια, θέλει το σώμα του να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ νεότερου, τόσο όσον αφορά τις φυσικές του ικανότητες, όσο και το προσδόκιμο ζωής.

Άρα προσπαθεί αν γυρίσει πίσω τον χρόνο, όχι μόνο στο δέρμα του, αλλά και στα ζωτικά του όργανα.

Οι πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα Johnson έχουν ενσωματωθεί σε κάτι που ο ίδιος αποκαλεί «Blueprint Protocol» και το όλο σύστημα είναι εξαιρετικά ακριβό, καθώς εκτιμάται ότι κοστίζει 2 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Ο Johnson είναι σε θέση να πληρώσει αυτά τα χρήματα χωρίς πρόβλημα, επειδή είναι πρώην στέλεχος στον κόσμο της τεχνολογίας και οι λογαριασμοί του είναι παραφουσκωμένοι.

Έχει επίσης αρχίσει πλέον να χρησιμοποιεί τη φράση «Don’t Die» ως μότο και σήμα του και έχει διοργανώσει θεματικές βραδιές γύρω από την ιδέα του «πώς να ξεγελάσουμε τον θάνατο», με πολλούς διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές και παρουσιαστές από τις ΗΠΑ να συμμετέχουν.

Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στον λογαριασμό του στο Instagram και θα τον δει να συζητά με τις Kardashians, για παράδειγμα, για να καταλάβει πόσο έχει εκτοξευθεί το προφίλ του από τότε που τα πειράματά του άρχισαν να λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή.

Χρησιμοποιεί επίσης το Instagram για να παρουσιάσει πολλές από τις διαδικασίες που ισχυρίζεται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην «αντίστροφη της γήρανσης».

Για παράδειγμα, μια πρόσφατη ανάρτηση αναφέρεται λεπτομερώς σε μια νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην οποία υποβάλλεται, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις αρθρώσεις του σε άριστη υγεία, μαζί με το μυϊκό του σύστημα, που περιλαμβάνει επώδυνες ενέσεις αυτών των βλαστοκυττάρων.

Ενώ αυτό είναι ένα πολύ δραματικό παράδειγμα των τεχνικών και των διαδικασιών που χρησιμοποιεί, και πολλές από τις συμβουλές και τις επιλογές του τρόπου ζωής του είναι απλώς μία δική του λογική που φτάνει ή και ξεπερνάει τα άκρα.

Για παράδειγμα, ο Johnson είναι ανένδοτος στο ότι ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός στη συνολικής μας υγείας.

Παρόλα αυτά, έχει αυστηρές συνήθειες για τον ύπνο του, που περιλαμβάνουν μάσκες ματιών και συνεδρίες διαλογισμού για να τον νανουρίζουν, όπως ισχυρίζεται. Επίσης, κοιμάται με αισθητήρες υγείας για να παρακολουθεί την ανάπαυσή του.

Οι αισθητήρες υγείας είναι στην πραγματικότητα το κλειδί για όλους τους στόχους του, καθώς παρακολουθεί διαρκώς μια ολόκληρη σειρά από μετρήσεις υγείας, μερικές από αυτές απλές, όπως οι μέσοι όροι της πίεσης στον πάγκο που κάνει βάρη, και άλλες εντελώς παράξενες, όπως οι νυχτερινές στύσεις του.

Μάλιστα, όπως λέει, επί 179 λεπτά (περίπου 3 ώρες) κάθε βράδυ έχει στύση, κάτι που είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο ενός 18χρονου.

Ο κατάλογος των καθημερινών μετρήσεων στις οποίες υποβάλλεται ο Johnson, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, περιλαμβάνει πράγματα όπως το βάρος, το σωματικό λίπος, τη μυϊκή μάζα, το σωματικό νερό, τον ΔΜΣ, τη γλυκόζη στο αίμα, καθώς επίσης υποβάλλεται και σε τακτικές μαγνητικές τομογραφίες και υπερήχους για τον έλεγχο τυχόν προβλημάτων σε όλο του το σώμα.

Συχνά υποβάλλεται και σε πιο σημαντικές επεμβάσεις και είναι στην ευχάριστη θέση να παραδεχτεί ότι κάποιες από αυτές είναι καθαρά αισθητικές, όπως π.χ. χημικό πίλινγκ και fillers προσώπου, για να δείχνει λείο το δέρμα του και τελικά πιο νέος.

Εξάλλου, μέρος του να είσαι νέος, είναι να σε θεωρούν νέο, όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

Οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, φαίνεται να διχάζονται για το αν όντως δείχνει πολύ νεότερος από τα 46 του χρόνια ή αν η υπερβολική εμμονή στην ηλικία τον έχει αφήσει να δείχνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό άσχετο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα