Δωρεάν το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β – Ποια παιδιά αφορά

Διαβάζεται σε 2'
Παιδί κάνει εμβόλιο
Παιδί κάνει εμβόλιο iStock

Μετά από αρκετά χρόνια, εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου Bexsero για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β. Σε ποιες ηλικίες θα χορηγείται δωρεάν.

Το μακροχρόνιο αίτημα πολλών παιδιάτρων για δωρεάν χορήγηση του εμβολίου Bexsero για την μηνιγγίτιδα τύπου Β ικανοποίησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το εμβόλιο χορηγείται πλέον δωρεάν σε παιδιά κάτω των 18 μηνών.

Ωστόσο, για τις μεγαλύτερες ηλικίες οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν το εμβόλιο, του οποίου οι 3 δόσεις κοστίζουν περίπου 300 ευρώ.

«Το εμβόλιο Bexsero, που αφορά τον εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εμβολιασμών και την Ελληνική Πολιτεία, να συνταγογραφείται και να δίδεται δωρεάν για τα παιδιά που θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από τον 2ο μήνα ζωής και θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους μέχρι να γίνουν 18 μηνών. Αυτό έρχεται να κλείσει ένα μεγάλο κενό στην ανισότητα πρόσβασης για το εμβόλιο αυτό, όσον αφορά το υψηλό του κόστος και να δώσει την δυνατότητα πλέον να εμβολιαστούν και να προστατευτούν από το φοβερό αυτό νόσημα, όλα τα Ελληνόπουλα που θα γεννιούνται στην χώρα μας. Δυστυχώς για τους γονείς που έχουν παιδιά μεγαλύτερα των 18 μηνών θα πρέπει αν δεν το έχουν κάνει να το πληρώσουν από την τσέπη τους», αναφέρει ο Κώστα Νταλούκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Διευκρινίζεται πως το συγκεκριμένο εμβόλιο θεωρείται σημαντικό από τους παιδιάτρους, όμως, επειδή ο αριθμός κρουσμάτων μηνιγγίτιδας Β είναι πολύ μικρός κάθε χρόνο στην Ελλάδα, δεν αποζημιωνόταν έως σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα