Ειδικός προειδοποιεί: “Πηγές νέων παραλλαγών κορονοϊού οι ανήλικοι μετά τον εμβολιασμό των άνω των 18 ετών”

Ειδικός προειδοποιεί: “Πηγές νέων παραλλαγών κορονοϊού οι ανήλικοι μετά τον εμβολιασμό των άνω των 18 ετών”
Γκραφίτι για τον κορονοϊό στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας 2021 Andre Penner/AP

Νέο "καμπανάκι" κινδύνου από κορυφαίο Βρετανό ιολόγο. Προειδοποιεί ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να βρει "καταφύγιο" στα παιδιά και να εμφανίσει νέες παραλλαγές όταν εμβολιαστούν οι ενήλικοι.

Αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα της επιστημονικής κοινότητας προς τους πολίτες να μην επαναπαύονται από τον εμβολιασμό, καθώς ο κορονοϊός θα ταλαιπωρεί τον πλανήτη για πολύ καιρό ακόμη.

Την Κυριακή (20/06) κορυφαίος Βρετανός ιολόγος προειδοποίησε ότι ο εμβολιασμός όλων των ανθρώπων άνω των 18 ετών μπορεί να “οδηγήσει” τον ιό στους ανήλικους, με εμφάνιση περισσότερων κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ ενδέχεται να μετατραπούν σε “πηγές” νέες παραλλαγών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βρετανία παρουσιάστηκε σε μια εβδομάδα αύξηση 79% των κρουσμάτων με την παραλλαγή Δέλτα, με την πλειονότητα αυτών να είναι πολίτες ηλικίας κάτω των 30 ετών, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων δεν έχει εμβολιαστεί.

Όπως ανέφερε ο Τζούλιαν Τανγκ του πανεπιστημίου του Λέτσεστερ καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωράει στις νεαρότερες ηλικίες, ο ιός μπορεί να βρει “καταφύγιο” στους ανήλικους. “Ως αποτέλεσμα, ο ιός θα συγκεντρωθεί σε πληθυσμούς σχολικής ηλικίας, οι οποίοι τελικά θα γίνουν πηγή και οδηγός για οποιαδήποτε επακόλουθη επιδημία της παραλλαγής Δέλτα καθώς και σημεία πρόσβασης στο οποίο ενδέχεται να προκύψουν νέες μεταλλάξεις”, δήλωσε ο Τανγκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα