Εικόνες ντροπής σε 4 νοσοκομεία – Σφήκες τσίμπησαν ασθενείς

Διαβάζεται σε 4'
Εικόνες ντροπής σε 4 νοσοκομεία – Σφήκες τσίμπησαν ασθενείς
Νοσοκομείο Κιλκίς ΠΟΕΔΗΝ

Τα τελευταία 7 χρόνια εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν τα προβλήματα στις κτηριακές υποδομές και το υπουργείο Υγείας παραμένει αδρανές.

Μούχλα, πεσμένοι σοβάδες, κατεστραμμένα έπιπλα και ντουλάπια και άλλα σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς συχνά να υπάρχουν παρεμβάσεις από τις διοικήσεις τους προκειμένου να βελτιωθούν.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υπάρχουν διοικητές νοσοκομείων που σκορπούν τα λεφτά σε εργολάβους, υπάρχουν όμως και αυτοί μοχθούν νυχθημερόν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της σοβαρής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ΠΟΕΔΗΝ

«Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τα τελευταία επτά χρόνια τις κακές κτιριακές συνθήκες, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Πως είναι δυνατόν τα περισσότερα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας, λόγω έλλειψης συστημάτων πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας;», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη την ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», η οποία προκάλεσε και την αποπομπή του διοικητή και όπως είδε και ο ίδιος «είναι πραγματικό αχούρι, δεν πιστεύεις στα μάτια σου».

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ΠΟΕΔΗΝ

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι επί επτά χρόνια σε παρόμοια κατάσταση με το ψυχιατρικό του «Αγία Όλγα». «Στάζουν ούρα τα ταβάνια από τις τουαλέτες του πρώτου ορόφου», αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έκλεισε θάλαμος της παθολογικής κλινικής, επειδή γέμισε σφήκες που τσιμπούσαν ασθενείς.

Νοσοκομείο Μυτιλήνης ΠΟΕΔΗΝ

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα έχει το Νοσοκομείο Κιλκίς, το «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης υπάρχει αμίαντος στην οροφή και το Νοσοκομείο Βόλου όπου μπάζουν τα ταβάνια και τα παράθυρα.

Νοσοκομείο Κιλκίς ΠΟΕΔΗΝ

«Να δοθούν χρήματα και προσωπικό στα νοσοκομεία τώρα και πολλοί διοικητές να πάνε σπίτι τους μετά από αξιολόγηση», τονίζει ο ίδιος.

Ανακαινίσεις νοσοκομείων με τον νέο νόμο

Χθες, Τετάρτη, πάντως, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις», το οποίο προβλέπει κτιριακό λίφτινγκ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Νοσοκομείο Κιλκίς

«Διατίθεται 1,2 δισ ευρώ για να ανακαινιστούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τα Κέντρα Υγείας. Έχει ξαναγίνει αυτό ποτέ; Υπήρξε τέτοια πολιτική στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης;», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα