ΕΙΝΑΠ: Ο Γιώργος Σιδέρης στη θέση της Ματίνας Παγώνη
Διαβάζεται σε 2'
Ο ιατρός Γιώργος Σιδέρης είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και μέλος του Γενικού Συμβουλίου, της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
- 09 Απριλίου 2025 06:35
Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση που είχε επί 12 χρόνια η Ματίνα Παγώνη.
Ο 42χρονος, επικουρικός επιμελητής ΩΡΛ – χειρουργός κεφαλής και τραχήλου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», εκλέχθηκε ομόφωνα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ.
Υπενθυμίζεται πως, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΗΠΑΚ (με 1.549 ψήφους και 5 έδρες) που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την παράταξη ΔΗΚΝΙ (της ΝΔ) με 1.248 ψήφους και 4 έδρες. Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 γιατροί.
Ο κ. Σιδέρης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (Msc) των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών, και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD).
Έχει πάνω 40 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή ξενόγλωσσα περιοδικά, και δεκάδες ανακοινώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, σε ελληνικά συνέδρια.
Είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και μέλος του Γενικού Συμβουλίου, της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Εκλέγεται διαρκώς μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ από το 2016. Ακόμα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της Επιτροπής.